Njivice su spremne – Festival sladoleda počinje u ponedjeljak s čak 17 ice cream punktova!

Još nas samo nekoliko dana dijeli od početka najslađeg ljetnog tjedna kojeg priprema TZ Općine Omišalj. Od 10. do 16. srpnja festivalske aktivnosti odvijat će duž Ribarske obale i Lukobrana u Njivicama, na vanjskim prostorima kampa Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya u sklopu Veya hotela by Aminess.  

Proizvođači sladoleda su u „petoj brzini“, rashladne škrinje su spremne, a šareni photo corneri već poziraju radoznalim prolaznicima. Njivice su spremne ugostiti sve sladoledoljupce svijeta, a kako je festival osmišljen bez jezične barijere – namijenjen je baš svima, i domaćima i turistima. Naposljetku, za uživanje u ledenim kuglicama zaista nije važno kojim jezikom govorite!

Sladoled će se posluživati na čak 17 različitih punktova, a izdvajamo aRoma Gelato Experience koji će nuditi 100% prirodan i ručno rađen artizanski gelato za čiju se izradu koriste samo najkvalitetnije namirnice kao što su Pistacchio di Bronte sa Sicilije, lješnjak iz regije Piemonte, mango Alphonso iz Indije i vanilija s Madagaskara. Pri suncu by Nina Šarić nudit će svoj homemade luxury gelato za kojeg proizvode svoju sladolednu bazu. Iz bogatog asortimana izdvajaju bestsellere – čokolada, badem s medom i sorbet od manga, a u ponudi će biti i zanatski sladoledi na štapiću! Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom stiže iz Voloskog, a na festivalu će nuditi voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni okusi u sebi sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka! Ema ice cream – kamiončić koji osim sladoleda prevozi i ljubav prema proizvodnji domaćeg sladoleda, u ponudi ima veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa poslužuje se u kornetima ili čašicama. Di Mare Desserts posjetitelje će dočekati uz šarenilo okusa i slatkih dodataka,a njihov soft ice moći će se kušati u kombinaciji s bombonima, šarenim mrvicama, bademima, kokosom, šumskim voćem ili šlagom. Aminess hotels & Resorts festivalu će se pridružiti na čak šest svojih punktova na Kojima će nuditi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave – Affogato Experience! Festivalskim sladolednim užicima sa svojom će se ponudom pridružiti i lokalni proizvođači – Bourbon, Stric, Vijon, Passage, Fontana i Fratelli! 

Uz slatke cornere, pokraj pozornice smjestit će se i atraktivan gastro punkt u kojem će se nuditi hrana na četiri kotača. Na food trucku Cucina 100 gusti posluživat će se pinsa romana te slasni burgeri, a posjetitelji će se moći osvježiti i uz rashlađena pića na Martini Fiero trucku.

Sezona je u punom jeku, a Njivice ove godine bilježe porast noćenja i dolaske domaćih i inozemnih gostiju. Ovo mjesto na otoku Krku već se davno profiliralo kao idealna destinacija za obiteljske odmore, a Festival sladoleda savršeno će se uklopiti u koncept zabave za cijelu obitelj. 

Osim uživanja u svim okusima sladoleda koje možete zamisliti, sedmodnevni festival bit će obojan šarolikim programom – od glazbe, animacije, radionica i uličnih performansa pa sve do koncertnih nastupa u večernjim satima. Festival će otvoriti energični Grooversi, dok u utorak slijedi nastup DJ-a Alexa Sabattinija. Tijekom ostalih dana festivala na pozornicu će stati Šajeta & band, Domenica, Gelato Sisters, Infinity band i Luka Nižetić! 

TZ Omišalj & Njivice