Noćni safari u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

U Zoološkom vrtu Grada Zagreba građani se petkom i subotom navečer do kraja lipnja mogu uključiti u Noćni safari, program koji im daje jedinstven uvid u svijet životinja u sumrak te pod okriljem noći.

Noćni safari posjetiteljima Vrta omogućuje da poznate vizure dožive iz nove perspektive, te da životinje iz raznih dijelova svijeta promotre poput pravih istraživača.

Pod vodstvom edukatora sudionici Noćnog safarija obilaze mnogobrojne životinje među kojima su afrički lavovi, bizoni, morski lavovi, oriksi, crvene pande, tukani i otrovne žabe. Neke od tih životinja u mraku izoštravaju svoja osjetila, a neke bezbrižno tonu u san.

Pustolovi svoje druženje okrunjuju uz logorsku vatru. Djeca izrađuju otiske šapa od gipsa, proučavaju izbliza neku živu životinju te slušaju mitove i legende u kojima fauna ima važnu ulogu. Pritom se na roštilju pripremaju hrenovke.

Noćni safari namijenjen je starijima od 7 godina. Svake večeri u programu može sudjelovati najviše 25 ljudi. Okupljanje je u 18.30 kraj kolnog ulaza u Zoološki vrt, tj. onog iz ulice Fakultetsko dobro. Program završava u 21 sat. Ulaznice za Noćni safari potrebno je kupiti unaprijed.

Prorsus komunikacije