Nove epizode nagrađivanog serijala Mariane van Zeller na National Geographicu

Photo credit: National Geographic

OD 19. VELJAČE

NEDJELJA
22:00

Gotovo polovicom svjetskog gospodarstva dominiraju crna tržišta, a siva ekonomija utječe na svakog od nas, riječi su nagrađivane novinarke Mariane van Zeller, koja podsjeća koliko malo znamo o ovoj mračnoj i tajnovitoj strani svijeta. U trećoj sezoni dokumentarnog serijala nominiranog za nagradu Emmy MARIANA VAN ZELLER: U RALJAMA CRNOG TRŽIŠTA, Mariana još dublje ulazi u sivu ekonomiju nezakonitih poslova. Novi serijal premijerno će početi s prikazivanjem 19. veljače u 22 sata na National Geographic kanalu.

Dobitnica prestižnih nagrada George Foster Peabody Award i duPont Award, Mariana Van Zeller u životnoj je misiji da iznutra sazna kako funkcioniraju neka od najopasnijih crnih tržišta globalnog podzemlja. Njezine istrage više nego ikad oblikuje politički, ekonomski i društveni globalni krajolik dok putuje u Ukrajinu, gdje je rat s Rusijom doveo do zaokreta u podzemnom tržištu bebama, upliće se u lanac prevaranata s kripto valutama i to na vrhuncu njihovog kraha, te otkriva kako fantomski pištolji ispisani na 3D pisaču postaju omiljeno oružje zločinaca diljem svijeta. Svijet trgovine ljudima donosi iz perspektive krijumčara, snaga zakona i onih uhvaćenih u unakrsnoj vatri.

Serijal MARIANA VAN ZELLER: U RALJAMA CRNOG TRŽIŠTA nominiran je za pet nagrada Emmy za vijesti i dokumentarne filmove, uključujući najbolji dokumentarni film o kriminalu i pravdi, najbolji scenarij za dokumentarni film o odmetničkim klubovima motociklista, najbolji dokumentarni film o ljubavnim obmanama, najbolju promotivnu najavu u 2022. godini i najbolji dokumentarni film o gospodarstvu u 2021. godini. Serijal je nominiran i za nagradu kritičara Critics Choice Real TV Award za najbolji kriminalistički dokumentarni program, i to dvije godine zaredom, 2021. i 2022. Mariana van Zeller je 2021. godine osvojila Gracie Award za najbolju reporterku/dopisnicu.

Najava: https://youtu.be/ERKRzXY47k4

Nagrađivani serijal o crnim tržištima gledamo na National Geographicu od 19. veljače, nedjeljom u 22 sata.

Komunikacijski laboratorij