Novo izdanje SpinnakerGourmetStagea u Poreč donosi dašak Dalmacije

Najnoviju u nizu gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker priprema gostujući chefHrvoje Zirojević, kulinarski virtuoz i chef restorana Laganini u Palmižani

Jedan od najboljih istarskih restorana, porečki Spinnaker, 6. rujna u Istru donosi dašak Dalmacije. Priprema se, naime, novo izdanje večere SpinnakerGourmetStage, ovaj put inspirirane tunom.

SpinnakerGourmetStage je serija posebnih gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker, a najnoviju u nizu pripremit će gostujući chefHrvoje Zirojević, kulinarski virtuoz i chef restorana Laganini u Palmižani.Zirojević je, tvrde iskusni gastro kritičari, iznimno talentiran, a to su lani prepoznali i u Gault&MillauHrvatska te je on u ožujku proglašen najboljim hrvatskimGault&Millauchefom2019.godine. Zirojevićev talent prepoznao je i svjetski poznati chefDaniel Boulud koji ga je 2017. godine pozvao da priprema svoja majstorska jela na humanitarnoj večeri u Rockefeller Center Plazi u New Yorku, a oduševio je i poznatog frontmena grupe U2Bonu Voxa koji mu je,pri svom posjetu Palmižani, osobno uputio pohvale za poslužene delicije.Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke i bake, a danas kuhanju podučava i mlađe generacije na splitskoj Visokoj školi Aspira na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Kako je Zirojević vrhunski chef, tako je i Spinnaker vrhunski restoran. Prema TripAdvisoru on je na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault&Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu.

Večera u Spinnakeru započet će pićem dobrodošlice. Bit će to Perla Bianca Franca Armana. Uslijedit će Bajadera od tune uparena s vinom Senjković Rosé Spoža 2018, a potom na stol stižecarpaccio od tune punjen ganacheom od jetre mola uz pratnju Tomićeve Beleceiz prošle godine. Vino Terra Madre Pošip Premium 2018 pratit ćerižoto s tunom i karameliziranim sladoledom od kore paškog sira nakon čega slijedi glavno jelo – pašticada s rimskim njokom, inače omiljeno jelo chefaZirojevića koje će pratiti Testament Babić iz 2016.

Prva četiri slijeda večere potpisuje gostujući chef, a posljednji, peti slijedexecutivechef Valamar Riviera Hotela Ivan Ergović. On će pripremiti desert Mondrian koji će pratiti Geržinićev Muškat.

404

Fotografija: Dean Duboković