O čaši Riedel malvazija istarska

Uključite se u razgovor uživo s Maximilian Riedelom, Frankom Kozlovićem i Tomislavom Tuđenom o čaši Riedel malvazija istarska

Riedel je najpoznatiji proizvođač vinskih čaša u svijetu. Radi seo tvornici s tradicijom dužom od 260 godina, a trenutno joj je na čelu Maximilian Riedel, predstavnik 11. generacije obitelji.

Ono što ih čini najboljima i najpoznatijima u ovoj branši ječinjenica da su prvi otkrili da oblik čaše utječe na okus vinakojeg iz nje pijemo. Tako da danas u svom portfoliu imajuspecijalizirane čaše za sve najpoznatije vinske sorte kao što su riesling, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir.

Velika nam je čast da je u to društvo ušla i jedna hrvatska sorta, malvazija istarska, a za koju je Riedel kreirao čašu 2013. godine.Nju je na, tada jubilarnoj, 20. Vinistri predstavio tadašnji prvičovjek firme, Georg Riedel, Maximilanov otac. Iako se to tada činiloneizvedivo, projekt je ostvaren zahvaljujući firmi Miva d.o.o., uvozniku Riedela te nekolicini istarskih vinara koji su ga podržali od samih početaka.

U doba situacije koja nas je zadesila posljednjih nekoliko mjeseci,Maximilian Riedel pokrenuo je zanimljiv projekt na Instagramu. Jednom tjedno ima razgovore uživo s ponajvećim imenima iz svijeta vina.Sugovornici su mu dosad, između ostalih, bili i Olivier Krug, cellar master Dom Perignona Vincent Chaperon, obitelji Gaja i Frescobaldi, Veronique Drouhin.

I ovdje je Hrvatska našla svoje mjesto tako da nas sljedeći tjedan očekuje Instagram razgovor uživo između Maximiliana Riedela, ponajboljeg hrvatskog vinara Franka Kozlovića i  Tomislava Tuđena, izvršnog direktora Mive i koordinatora projekta čaše za malvaziju.

Kako je čaša nastala, tko je sve sudjelovao te kako je na kraju od nečega što je bio lokalni projekt završila u cijelom svijetu, saznajte u srijedu, 24.6. u 18 sati na Instagram kanalima @riedel_official i @mivagalerijavina.

MIVA