ODBROJAVANJE JE POČELO – 108. PLIVAČKI MARATON ŠILO – CRIKVENICA

Početkom srpnja su počele prijave za najstariji plivački maraton na Jadranu – 108. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica. Rivijera Crikvenica nas još jednom podsjeća zašto je poznata kao „grad maratona“.

Svi zainteresirani natjecatelji moraju se prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici www.rivieracrikvenica.com i na poveznici http://goo.gl/forms/BoRzJjyjbhKZDwUb2 .

Prijave traju najkasnije do srijede, 8. kolovoza 2018. do 23:59 h, a nakon toga roka prijave neće biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta. Stoga, požurite!

Do sada se prijavilo 400 sudionika, a broj prijavljenih konstantno raste. O tome da naš poznati maraton razbija sve spolne, dobne i geografske predrasude svjedoče i činjenice da najstariji prijavljeni sudionik  ima 77 godina, najmlađi 9, a ponosni smo i brojem do sada prijavljenih žena – više od stotinu! Trenutno su prijavljeni sudionici iz 12 zemalja, a najudaljenija je daleka nam Australija. Već se tradicionalno natječe i nekoliko obitelji te dva para blizanaca.

Maraton će se i ove godine plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start natjecanja je u 10 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija.

Organizator 108. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Suorganizatori: Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub „Crikvenica“, PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, KPA “Crikvenica” i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice “Sunce”

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija,

Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, “Eko-Murvica” d.o.o. i “Jadran” d.d. Crikvenica

Ako razmišljate kako i gdje provesti blagdan Velike Gospe, ne dvojite ni sekunde. Posjetite naš 108. po redu Plivački maraton Šilo – Crikvenica, bilo kao natjecatelj ili kao navijač!

Detaljnije informacije o 108. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica (prijava, kotizacija, registracija, tijek utrke, ostalo) možete pronaći u Propozicijama koje vam šaljemo u privitku i na web stranici www.rivieracrikvenica.com.

 

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice