Ovog vikenda svi gastro putevi vode u Poreč

Ne propustite vikend vrhunskih vina i pršuta u Istri

Rijetko se kad poklopi da dvije savršene gastro manifestacije budu u isto vrijeme u istom gradu. Gastro znalci ovog će se vikenda uputiti u Poreč. Uz atraktivnu Vinistru koja se od sutra do nedjelje održava u porečkoj uvali Peškera, svi koji posjete ovaj istarski grad, uživat će i u vrhunskim pršutima. I to ne samo istarskim. U Poreč dolaze najpoznatiji proizvođači dalmatinskog, drniškog i krčkog pršuta. Njih dvadesetak u subotu će se predstaviti Gradskoj rivi.

Ova izložbeno-prodajna manifestacija dio je sedmih Dana hrvatskog pršuta koji započinju sutra u hotelu Parentium dodjelom nagrada i priznanja proizvođačima. Njih 18 uzroke su poslali na ocjenjivanje uoči manifestacije, a tko je šampion sedmih Dana hrvatskog pršuta doznat ćemo već sutra.

„Naša manifestacija promovira isključivo zaštićene pršute na EU razini, a riječ je o proizvodima iznimne kvalitete, jer jedino vrhunskom kvalitetom možemo biti konkurentni na stranom tržištu“, poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.

Lollipop

Fotografija: Filip Brala