Ovogodišnji Forum zagrebačkih ugostitelja o ključnim problemima struke

Gdje su nestali konobari?

Udruženje ugostitelja Zagreb poziva sve svoje članove na ovogodišnji Forum zagrebačkih ugostitelja koji će se održati u utorak, 6. studenog 2018. u 10 sati u Esplanade hotelu. I ove godine naglasak će biti na gorućim problemima koji muče ugostitelje u svakodnevnom radu, s posebnim osvrtom na nedostatak radne snage, previsoki PDV i previsoki trošak plaće. Sve navedeno dovelo je do velikog odlijeva radnika iz sektora ugostiteljstva u inozemstvo.

Svi ovi problemi nisu samo problemi ugostitelja već se odražavaju i na društvo u cjelini pa će tako na  Forumu ugostitelja Zagreb prisustvovati predstavnici nadležnih ministarstava i ostalih državnih tijela kojima će se ugostitelji obratiti sa svojim problemima. Nakon radnog dijela Foruma na kojem će ugostitelji iznijeti svoje zaključke prema državi, održat će se konferencija za medije na kojoj će predstavnici Udruženja ugostitelja Zagreb te predstavnici izvršnih gradskih i izvršnih tijela iznijeti svoja viđenja problematike i prilika ugostiteljskog sektora. Održat će se i tradicionalna dodjela priznanja zaslužnima za dugogodišnji doprinos ugostiteljskoj struci te panel rasprava na temu rješavanja problema nedostatka radne snage.

Po završteku formalnog dijela programa, svi posjetitelji moći će uživati u gastro programu kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, i uživati u najboljem od renomiranih zagrebačkih ugostitelja.

 

PR: Hauska & Partner