PETROVO – SLAVLJE KUTINSKO 28 – 30. lipnja

Prije 182 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem će se i ove godine održati događanje pod nazivom Petrovo – slavlje kutinsko.

Centralni program ovogodišnjeg događanja trajati će kroz dva dana ( 28 – 29. lipnja) na prostoru samog centra Grada Kutine, dok će program u okolici grada započeti već 23. lipnja, a završiti 30. lipnja tradicionalnom manifestacijom „Banova u srcu“ na prostoru Banove Jaruge.

Petak, 28. lipnja rezerviran je za okuse i zvuke moslavačke tradicije u kojima će se svojom gastro ponudom i svojim glazbenim nastupima predstaviti Kulturno umjetnička društva s prostora Grada Kutine. Okuse i zvuke tradicije pratit će brojni izlagači na štandovima, prezentacija starih zanata te izložba i prezentacija tradicijsko – ribolovnog alata. Završnicu prvog dana Petrova slavlja kutinskog obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja, te koncert Bosutskih bećara.

Program drugog dana (29. lipanj) otvoriti će utrka drvenih automodela, pješački i biciklistički obilasci grada Kutine, te likovna kolonija na prostoru ispred Muzeja Moslavine. Subotnji program će se održavati na više lokacija na prostoru grada, počevši od parka kestenova, igrališta OŠ Vladimira Vidrića, te večernjeg programa na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana. Uz već tradicionalnu podjelu gulaša, posjetitelji će moći uživati u nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkih orkestara, predstavama za djecu, uličnoj animaciji, reviji pasa, dok će završnicu obogatiti glazbeni nastup: Opće Opasnosti.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, ulična animacija, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini na manifestaciji Petrovo – slavlje kutinsko.

TZ Kutine