POČELE PRIJAVE ZA CIHT CONFERENCE 2016. U CRIKVENICI

U Hotelu “Omorika” u Crikvenici će se 17. i 18. studenoga 2016. održavati Crikvenica International Health Tourism Conference, četvrta po redu konferencija posvećena zdravstvenom turizmu. Organizator je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizatori Thalassotherapia Crikvenica i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, a pokrovitelji Predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja, Hrvatska turistička zajednica i Primorsko-goranska županija.

TZG Crikvenice je, u suradnji s Thalassotherapijom Crikvenica, skup posvećen zdravstvenom turizmu prvi put organizirala 2013. godine, i to povodom obilježavanja 125. godišnjice turizma u Crikvenici. U 2015. je forum dobio dodatnu vrijednost: uz TZG Crikvenice i Thalassotherapiju, kao suorganizator se uključio Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, skup je postao međunarodan i po prvi put se u sklopu njega organizirala poslovna radionica.

U 2016. se godini uvodi još nekoliko novosti: u svrhu postizanja prepoznatljivosti, skup dobiva stalno ime – Crikvenica International Health Tourism Conference, po prvi će put biti dvodnevan te dobiva svoju internetsku (ciht.com.hr) i Facebook stranicu (CIHT Conference Crikvenica Croatia).

Uz predavanja koja će se održati prvoga dana konferencije, organizirat će se i B2B radionica, na kojoj će domaći i strani sudionici moći ostvariti poslovne kontakte, razmijeniti iskustva te dogovoriti konkretnu suradnju. Uz B2B radionicu, za drugi dan se planira i obilazak zdravstvenih institucija na Kvarneru. Konferencija doprinosi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi te naglašava strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj koja, prije svega zahvaljujući vrlo povoljnim klimatskim uvjetima i očuvanim prirodnim ljekovitim činiteljima i brojnim uglednim zdravstvenim institucijama, njeguje dugogodišnju lječilišnu tradiciju.

Prošlogodišnja je konferencija prvi put imala status međunarodne, a osim iz Hrvatske, ovogodišnji predavači dolaze iz SAD-a, Njemačke, Poljske, Velike Britanije i ostalih zemalja.

Prijave za CIHT 2016. su počele, i to putem nove internetske stranice: http://ciht.com.hr/registration-form/, na kojoj se redovito mogu pratiti i sve novosti vezane uz konferenciju.

PR: TZG Crikvenice