Početak HTI – najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu sve je bliže

Osmo izdanje HTI konferencije osigurat će izvrsne prilike za sklapanje poslova na najvažnijim svjetskim tržištima

 HTI konferencija  HTI (Health Tourism Industry) će od 1. do 3. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu biti domaćin za preko 400 sudionika iz više od 40 zemalja te okupiti najrelevantnije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma.

Centralni sadržaj konferencije je B2B skup  „Buy Croatia – zdravstveni turizam“ na koji dolazi 50 kupaca zdravstvenih usluga iz Europe i svijeta, a kojeg Hrvatska turistička zajednica organizira u partnerstvu s HTI konferencijom.

“Brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene, čine Zagreb centrom medicinske izvrsnosti kojem komparativnu prednost stvara blizina velikim emitivnim tržištima, odlična prometna povezanost, ali i cjelogodišnja ponuda koja zadovoljava i one najzahtjevnije. Većina usluga zdravstvenog turizma ima visoku dodanu vrijednost, a zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvara se klima koja omogućuje daljnji razvoj glavnog grada Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma. Raduje me da je Zagreb domaćin 8. HTI konferencije koja će, kao najveća u Europi, sigurno biti odlična platforma za umrežavanje te razmjenu ideja i iskustava dobre poslovne prakse s najutjecajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta.” izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, domaćina HTI konferencije.

Potvrđen je dolazak i predstavnika najvećih globalnih osiguravatelja – Cigna, United Health Care i Protecti. Poznato je da su osiguravajuće kuće najveći kupci usluga u zdravstvenom turizmu, a njihov će dolazak zasigurno potaknuti i interes domaćih osiguravatelja za područje zdravstvenog osiguranja u turizmu.

Na destinacijskim forumima “How to do business with?” u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom bit će predstavljene mogućnosti poslovanja s velikim brzorastućim tržištima  Rusije i ostalih  CIS zemalja, Kine i Bliskog Istoka. Realizaciji foruma doprinijeli su HTI predstavništvo u Rusiji,  CSEBA – Chinese Southeast European Business Association te Ruska Medical Tourism Agencies Association, a nastavno na strane investicije iz navedenih zemalja u  Krapinskim  toplicama, na Malom Lošinju, u Istri i drugim hrvatskim destinacijama.

CIGNA će biti i domaćin zatvorenog skupa – 2. EHTI Leaders Summit na kojem će se sastati visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe s ciljem stvaranja sinergije za promicanje Europe kao destinacije zdravlja.

Ovogodišnja konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva turizma i Mnistarstva zdravstva i uz podršku ostalih partnera: HGK, HTZ, TZZG, HLK, EHTTA, ESPA,  Medical Tourism Association, ILHA, CIGNA Deloitte, Poliklinika Bagatin, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion, Energy Clinic, M+ Agency i Mercedes.

PR: Dialog