POSLJEDNJI MAŠKARANI VIKEND NA RIVIJERI CRIKVENICI

Na žalost svih ljubitelja maškara, polako se približava kraj ovogodišnjih maškaranih događanja.

Još svega nekoliko dana i stiže posljednji maškarani vikend. Zanimljiva i raznovrsna događanja nas očekuju do samoga kraja, a jednako će uživati i odrasli i djeca.

Subota, 25. veljače 2017. već od jutra nudi zabavne maškarane aktivnosti. Prva je nezaobilazna maškarana postaja Gornji kraj u Crikvenici, gdje u 10 h počinje 7. maškarani turnir u boćanju za žene, a u 15 h kreće tradicionalno maškarano druženje.

Sportska će dvorana u Crikvenici u 16 h na Veseloj čajanci Dječjeg vrtića “Radost” okupiti najmlađe i najsimpatičnije stanovnike Rivijere Crikvenice, koji će se družiti, veseliti, igrati, pjevati i plesati sa svojim odgojiteljima i roditeljima.

Nećemo se ni okrenuti, a dan će proletjeti i na red će doći posljednja ovogodišnja maškarana zabava u dvorani. Oko 20 h počinje zabavni program, u čijemu će uvodnom dijelu nastupati grupa “Point”, a temperatura zabave će biti na maksimumu kad dođe glazbena gošća večeri Nives Celzijus. Iste će se večeri održati i tradicionalno krštenje ovogodišnjega mesopusta, lutka koji je kriv za sve loše događaje u prethodnoj godini. Kratko će trajati slava novoimenovanoga mesopusta, jer kratak je put do suđenja i spaljivanja, koje ga čeka u srijedu, 1. ožujka. Ova je subota i posljednja prilika za osvajanje jedne od vrijednih nagrada za najbolju pojedinačnu ili grupnu masku, ali i za poziranje pred maškaranim objektivom, kako biste se našli u najpopularnijim maškaranim galerijama fotografija na www.maskare.net.

Da bi i u ostalim mjestima crikveničke rivijere i dalje bilo veselo i zabavno, pobrinule su se Udruga mladih u Selcu te Jakovarske krabulje u Jadranovu. Tako će Selčani i njihovi gosti moći uživati već od četvrtka, 23. veljače (treći maškarani četvrtak tradicionalno se u Selcu zove Poberuhi), kada će se u večernjim satima u domu u Selcu održati maškarana zabava uz grupu “Mastersi”. U petak, 24. veljače će u 15 h u selačkome domu početi Maškarani pikado turnir.

Poslijepodnevni sati opuštene subote, 25. veljače, rezervirani su za turnir u briškuli i trešeti u Domu prosvjete u Selcu, a večer za još jednu maškaranu zabavu. U nedjelju, 26. veljače, od 11 h po Selcu kreće Mantinjada s mesopustom, a u 15 h počinje zabavno poslijepodne u Domu prosvjete s animatorom za najmlađe. U Selcu će biti posebno zanimljivo 27. veljače od 12 h, jer na Mesopusni ponediljak već tradicionalno desetljećima mladići odlaze u posjet neudanim djevojkama.

Jadranovo će pak biti rasplesano i veselo u petak, 24. veljače, jer u 21 h u Domu kulture počinje Maškarani tanac uz “Brevis Band”.

Još jako malo vremena je preostalo i do zatvaranja ovogodišnje “Vesele maškarane škrinjice”, koja nudi razne pogodnosti, a detalji se mogu pronaći na letku Maškara 2017. i www.maskare.net.

Osmijeh na lice, stavite masku i pravac Crikvenica!

Posjetite i najjače maškarane virtualne lokacije: www.maskare.net i Fejs Maškare Crikvenica!

Veselimo vam se!

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice