POSLJEDNJI TJEDAN NA MAŠKARANOJ RIVIJERI

Dani smijeha, dugi sati pjesme i plesa začinjenih ludom zabavom i nezaboravni maškarani trenutci polako se, nažalost, bliže kraju. Međutim, još nismo “stavili točku na i”, stoga zavirite u program u kojemu će ljubitelji maškara uživati prije rastanka od Maškara 2018.

U srijedu, 7. veljače 2018. će, u organizaciji TZG Crikvenice, Katedre čakavskoga sabora “Kotor” i OŠ Zvonka Cara,  u 17 sati u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici započeti veselo “Čakavsko maškarano zapolne”. Nastupit će učenici iz osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora, djeca iz Dječjega vrtića “Radost” Crikvenica te područnih škola i vrtića iz Dramlja, Jadranova i Selca. Bit će to ugodno i zabavno poslijepodne u društvu tradicije, tople čakavske besede i njenih srdačnih najmlađih promotora.

Prva je nezaobilazna maškarana stanica u subotu, 10. veljače,  Gornji kraj u Crikvenici, gdje u 10 h počinje 8. maškarani turnir u boćanju za žene, a u 17 h veselo tradicionalno maškarano druženje, oboje u organizaciji Boćarskoga kluba “Gornji kraj” i Udruge za očuvanje narodnih običaja “Gornji kraj”.

Večer je pak rezervirana za posljednju ovogodišnju maškaranu zabavu u sportskoj dvorani. Oko 21 h počinje glazbeno zagrijavanje uz grupu “Point”, a tijekom večeri ćemo saznati i kako će se zvati dežurni krivac za sve nedaće u 2017. godini, jer održat će se i tradicionalno krštenje ovogodišnjega mesopusta. Glazbene su gošće večeri simpatične djevojke iz sastava “Učiteljice”, uz koje će posjetitelji, iako su već iskusni maškarani plesači i pjevači, svakako naučiti i neke nove korake i stihove.

Da bi i u ostalim mjestima Rivijere Crikvenice do kraja bilo veselo i zabavno, pobrinule su se Udruga mladih u Selcu te Udruga mladeži “Sveta Jelena” Dramalj i bistro “Stadion” u Dramlju. Selčani i njihovi gosti će uživati već od četvrtka, 8. veljače (treći maškarani četvrtak tradicionalno se u Selcu zove Poberuhi), kada će se u večernjim satima u domu u Selcu održati maškarana zabava uz grupu “Tremolo”. Poslijepodnevni sati u subotu, 10. veljače, rezervirani su za turnir u briškuli i trešeti u Domu prosvjete u Selcu (od 14 h), a večer za još jednu veliku zabavu pod maskama. U nedjelju, 11. veljače, od 11 h po Selcu kreće Mantinjada s mesopustom, a u 15 h počinje zabavno poslijepodne uz čajanku u domu. U Selcu će posebno zabavno biti 12. veljače od 12 h, jer na Mesopusni ponediljak mladići tradicionalno već desetljećima odlaze u posjet neudanim djevojkama. U Dramlju će još samo ovoga petka, 9. veljače, u 21 h u Hrvatskome narodnom domu početi maškarana zabava uz grupu “Nevera”, a u nedjelju, 11. veljače poslijepodne kreće posljednja ovogodišnja  dječja čajanka i tombola.

Još je malo vremena preostalo i do završetka posebne ponude smještaja te zatvaranja ovogodišnje “Vesele maškarane škrinjice”, koja nudi razne pogodnosti i popuste, a detalji se mogu pronaći na letku Maškara 2018. i www.maskare.net. Također, uskoro će i maškarani City bus odvesti svoje zadnje goste, a kako ne biste zakasnili i propustili veseli maškarani đir, potražite raspored na internetskim i Facebook stranicama TZG Crikvenice i Grada Crikvenice.Maškarajte se, nasmijte i uživajte s nama na maškaranoj Rivijeri Crikvenici!

Ne zaboravite, sve maškarane novosti možete pratiti na www.maskare.net, www.rivieracrikvenica.com te Facebook stranici Maškare Crikvenica.

Organizator Maškara 2018. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator “Ekskluziva” d.o.o. Rijeka. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su “Jadran” d.d. Crikvenica, “Eko-Murvica” d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, “Adrialin”, “Lidl” Hrvatska, Ožujsko pivo, “Pavlomir” d.o.o., Hotel “Marina” Selce, Hostel “Karlovac”, DC “Mihurić” Selce, “Marinero Tours”, “Fizio Vita” d.o.o. i “Hyper dizajn” d.o.o.

 

 

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice