Praznik „plemenite kapljice“ u Vrbniku!

Dani vina otoka Krka tradicionalno je vinsko događanje zadnjeg vikenda u Vrbniku, kojim se zaključuju ljetni programi pod zajedničkim nazivnikom „Popi’ i pojedi!“. Nakon uspješno odrađenog Festivala žlahtine i Dana šurlica, u petak 24. i subotu 25. kolovoza, Vrbnik ponovno postaje eno-gastro meka kvarnerskog turizma u što su se do sada uvjerili mnogobrojni domaći i strani gosti.

Uz bogatu ponudu lokalnih vina i autohtonih proizvoda već sedmu godinu u Vrbnik dolaze prijatelji, vinari i izlagači iz Osječko-baranjske županije, kako bi posjetiteljima zajedno predstavili svoje vrhunske eno-gastro proizvode, te proslavili ovaj praznik „plemenite kapljice“ koji se u kontinuitetu održava od 2004. godine. Posjetitelji i turisti moći će uživati u raznovrsnom i bogatom kulturno – zabavnom programu na  Trgu Škujica, Placi Vrbničkog statuta i Ribarnici.

Oba dana organizirana je degustacija vina uz sajam autohtonih proizvoda. U subotu se priređuje stručna izložba vinogradarske i vinarske opreme, a za one koji žele naučiti nešto više i uz to se dobro zabaviti i družiti organizirane su dvije vinske radionice u Vinotelu Gospoja. Jedna je o jedinstvenoj autohtonoj sorti Sansigotu, a druga o pjenušavim žlahtinama vrbničkih vinara. Voditelji vinskih radionica vinski su profesionalci Nenad Trifunović i Martina Miličević. Nisu zaboravljeni ni biciklisti rekreativci za koje je organizirana „3. Vrbnik Wine & Bike night“ kroz Vrbničko polje i okolicu s degustacijama vrbničke žlahtine.

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 24.08. u 20 sati na Trgu Škujica, a oba dana u večernjim satima Vrbnik nad morem postaje velika glazbeno – scenska pozornica. U ovogodišnjem programu Dana vina zabavljat će nas folklorna skupina VKD „Frankopan“, grupe Venus i Xfinity, Trio Crikvenica, Mitja Tavčar i Denis Razz 4tet-i, te tamburaški sastav Hrvatski sokoli iz Osijeka.

 

PR: TZ općine Vrbnik