PRODUŽENI VIKEND OD 21.6. IDEALNA JE PRILIKA ZA – KANTUNE!

Jedinstvena kulturno-turistička manifestacija, Stari grad RAB, 21. – 24.06.2018.

 “Posjetitelji očarani – Rapski Kantuni oduševili ugođajem” – Novi list

“Odlična ideja, prvorazredni događaj, prekrasna atmosfera” – Gregg i Hannah, UK

 Već treću godinu zaredom – od 21. do 24.6. – vidimo se na Kantunu!

Manifestacija koja je “očarala posjetitelje” (Novi list), pokrenuta s velikim uspjehom pred dvije godine na jedinstvenim lokacijama rapske starogradske jezgre, ponovno otvara svoja vrata svim posjetiteljima željnim jedinstvenih doživljaja, vrhunske ponude i opuštene ljetne zabave.

Za sve koji Kantune još nisu doživjeli – produženi vikend između 21. i 24. lipnja idealna je prigoda za posjet Rabu i uživanje u jedinstvenim rapskim Kantunima!

Jer, Kantun svjetla – prekrasni mediteranski park Dorka, Kantun susreta – veličanstvena starogradska Pjaceta, Skriveni kantun – tajnovita Mahačeva vila, Kantun doživljaja – jedinstveni Sveti Ivan i Kantun uspomena – Vidikovac s najljepšim pogledom na cijeli grad, svaki kantun otoka Raba u sklopu manifestacije Kantuni pruža puno dobrih razloga za posjet, susret i zajedničko uživanje, svakog dana trajanja manifestacije od 19 do 01 sati.

A na svakome “kantunu” očekuju nas posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji. Najkraće rečeno: autohtona i posebna, najbolja urbana zabava!

“Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna”, samo je jedna od brojnih poruka zabilježena u knjizi dojmova, ova konkretno od posjetitelja iz Verone, koja najbolje opisuje posebnu atmosferu i oduševljenje posjetitelja ponudom i sadržajima ove manifestacije.

A kada jedinstvenim ambijentima i vrhunskoj ponudi pridružimo doista prvorazredne glazbenike – latino senzaciju Caiman Verde kojom otvaramo ovogodišnju manifestaciju, preko sjajnih pjevačica Gordane Marković i Lu Jakelić poznatih iz HRT-ova showa A-strana, sve do nove mlade glazbene senzacije Double Jam – nema nikakve sumnje:

 Od 21. do 24. lipnja isplati se biti na Rabu – Vidimo se na Kantunu!

* Kantun = reg. ugao ulice, kut sobe. tal. cantone

 

 

LOKACIJE

 

PARK DORKA – Kantun svjetla

Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu “Kantuna” – kada ćemo je preobraziti u “Kantun svjetla”, posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

 

PJACETA – Kantun susreta

Hodajući od Dorke uz Gornju ulicu, ubrzo stižemo i do sljedećega “kantuna” ovogodišnjih “Kantuna” – “Kantuna susreta”. Smještena u samome srcu staroga grada, s ponosom tu stoji veličanstvena rapska Pjaceta. Povijesni trg Raba, Pjaceta odiše autohtonim ambijentom staroga grada, a mitsko stablo hrasta crnike daje ovome lokalitetu posebnu atmosferu i šarm. Za Rabljane ovo je Trg slobode, jer je crnika na njemu zasađena 1921. u sjećanje na burna prošla vremena. No Pjaceta je u svakome pogledu i jedan od “najvjernijih kroničara” svakodnevnoga rapskog života, pa čak i po tome što su se u jednoj od palača sve do u 1960.-te tu rađali brojni Rabljani.

 

MAHAČEVA VILA – Skriveni kantun

Tek nekoliko koraka dalje, čim s Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se “Skriveni kantun” naših “Kantuna”. Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera… Pa ima li boljeg poziva, nego da se sretnemo na “Skrivenom kantunu”!

 

SVETI IVAN – Kantun doživljaja

Nastavite li dalje Gornjom ulicom uskoro ćete stići i do najzapadnijega od četiri rapska zvonika. A ispod njega do jednoga od najvećih bisera rapske baštine (ako je među mnogobrojnim biserima staroga Raba uopće moguće napraviti takav odabir!). Ostaci crkve sv. Ivana Evanđelista posve prirodno su se nametnuli kao jedinstvena pozornica na otvorenom. Uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama ispod golemoga zvonika u povijesnom ambijentu srednjovjekovne bazilike doživljaj je već sam po sebi.

 

VIDIKOVAC – Kantun uspomena

“Od kantuna do kantuna” i eto nas na kraju našega puta – do posljednjega kantuna ovogodišnjih “Kantuna” – poznatoga rapskog Vidikovca u čijemu podnožju dugoročno planiramo organizirati suvenirnicu u sklopu manifestacije “Kantuni”. S toga “Kantuna uspomena” pruža se zasigurno jedan od najljepših i svakako jedan od najromantičnijih pogleda na stari grad Rab. A mi ćemo na tome završetku naše ture pozvati sve posjetitelje da se fotografiraju s vizurom čitavoga “kantuna” staroga grada Raba kao najljepšom scenografijom u pozadini, za uspomenu i dugo sjećanje na rapske – “Kantune”!

 

 

TKO JE TKO U PROJEKTU “KANTUNI”

 

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa.

 

Odvija se u javnim prostorima grada Raba, uz partnersku podršku Turističke zajednice Grada Raba.

 

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

 

 

 Tena Gorjanović / G.A.D. PRODUKCIJA