Radosna vijest za sve ljubitelje vina i rekreacije – kreće Istria Wine and Walk

Brojni ljubitelji prirode, aktivnog načina života i istarskoga vina u prvih su nekoliko dana osigurali svoje kotizacije za treći Istria Wine and Walk koji će se održati u subotu, 20. svibnja 2017. sa startom u Bujama. Interes za sudjelovanjem je iznimno velik što potvrđuje činjenica da su gotovo sve kotizacije već rasprodane.

Manifestacija, koja spaja ljepote prirode, rekreaciju, druženje i uživanje u iznimnoj gourmet ponudi sjeverozapadne Istre, svake je godine sve bogatija. Tako će sudionici ovogodišnjeg izdanja uživati u 11 km inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara te sedam lokalnih proizvođača i ugostitelja kao i okrjepnih stajališta.

Svaka dva kilometra vinari i lokalni proizvođači predstavljat će svoje proizvode, a domaći i strani šetači, osim u vrhunskim delicijama, uživat će i u sunčanim padinama vinograda i predivnom krajoliku Parka prirode Škarline. Uz to, upoznat će pola stoljeća stari vinograd Santa Lucia te uživati u iznimnom pogledu na planinske vrhove Ćićarije i more u daljini koji se pruža s Vidikovca na brdu Kastanjari. Tijekom jedinstvene šetnje posjetit će izložbu „Maslina“ u galeriji Tigor te dva vinska podruma nadomak Brtonigle. Šetnja završava u Bujama, na malom sajmu lokalnih proizvoda, gdje će svi zainteresirani moći kupiti vina i druge proizvode koji su tijekom šetnje osvojili njihova nepca te uživati u bogatom zabavno-glazbenom programu.

Istria Wine and Walk u predsezoni privlači brojne domaće i strane turiste, koji upravo zbog ove posebne šetnje, ali i privlačnih smještajnih paketa, svoj boravak rezerviraju mjesecima unaprijed. Već nakon prvog susreta s ljepotom i bogatstvom Istre, većina ih se odluči produljiti svoj boravak.

Spoj odlične rekreacije i gourmet ponude dobitna je kombinacija ove jednodnevne manifestacije koju organizira Klaster Sjeverozapadne Istre – Turistička Zajednica Grada Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje te hotelske kuće Istraturist i Aminess hotels & campsites, a koja uz ostale manifestacije Klastera obogaćuje ponudu tijekom cijele godine.

PR: 404