Regata drvenih barak u Selcu

Veza čovjeka i mora oduvijek je posebna. Najljepši podsjetnik na to je Regata drvenih barak, koja će se održati u subotu, 18. lipnja 2016. u Selcu. Nakon uspješne prošlogodišnje premijerne regate, Jedriličarski klub “Jadro” iz Selca ponovno organizira ovo sportsko-rekreativno događanje sa željom da postane tradicionalno.

Regata će predstaviti važan i veoma vrijedan dio tradicije u Primorju, a pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i dr. te druge barke na jedra koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Ovisno o broju pojedinog tipa, barke će biti razvrstane u više kategorija prema tipu i veličini. Start regate je u 13 sati.

Održat će se prezentacija tradicionalnih vještina na moru i obali, a posjetitelji će moći uživati i u kušanju ukusnih domaćih jela te se zabaviti uz glazbeni program.

Selce_manifestacije_Regata drvenih barak (5)

 Program:

– 10:00 h – prijave, spuštanje i armanje barak

– 11:30 h – marenda

– 12:00 h – sastanak timunjera

– 13:00 h – start regate

– 18:00 h – natjecanje u kuhanju brudita uz Trio “Crikvenica”

– 20:00 h – svečano proglašenje najuspješnijih i druženje sudionika uz nastup  KUD-a “Neven” iz Selca

Posjetite Selce ove subote, opustite se i uživajte u društvu tradicije!

 

Organizator: Jedriličarski klub – Yacht Club “Jadro” – Selce

Pokrovitelji: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Uslužni obrt “Lončarić” dizalica – Selce, “Ribarska konoba” – Selce.

 

 

PR: Marijana Biondić, dipl. oec. – TZ TZG Crikvenice