RUMOBIL VLAKOM U OZALJ: Radost putovanja

Nakon što je lani RUMOBIL-om stiglo više stotina izletnika svih dobnih skupina iz Zagreba i Karlovca, prvi vlak u ovoj godini polazi u subotu 24. ožujka 2018. i posvećen je gluhonijemoj slikarici Slavi Raškaj, jednoj od najvažnijih hrvatskih slikarica, koja je živjela i stvarala u Ozlju na prijelazu 19. u 20. st.

U sklopu programa „Ožujak – mjesec Slave Raškaj u Ozlju“, po dolasku vlaka u Ozalj bit će organizirana stručno vođena tura „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“,  koja prolazi ozaljskim vidicima na kojima je Slava slikala svoje najdraže motive: Stari grad, Kupu, prirodu, mlinove i seljake te završava obilaskom Zavičajnog muzeja Ozalj, gdje se nalazi spomen zbirka Slave Raškaj. Za putnike RUMOBIL vlaka tura je besplatna.

Od 19 sati organizirana je projekcija igranog filma redatelja Dalibora Matanića „Sto minuta slave“, u jedinstvenom ambijentu  Zavičajnog muzeja smještenog u Starom gradu Ozlju. Nakon strastvene priče o ljubavi Slave Raškaj i njenog učitelja Bele Čikoš Sesije, oca hrvatske moderne, slijedi razgovor s glavnom glumicom i producenticom Sanjom Vejnović.

Vikend bijeg od gradske vreve pruža savršen spoj upoznavanja s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, lokalnom gastro – eno ponudom te aktivnim odmorom. Posebna atrakcija je jedna od najstarijih hidrocentrala na svijetu, HE Munjara – izgrađena prije 110 godina, koja vanjskim izgledom sliči dvorcu i nalazi se u centru Ozlja, na lokaciji koju je predložio Nikola Tesla.

Ostali tematski vlakovi do 31.kolovoza bit će posvećeni aktivnom odmoru – biciklijadi, nordijskom hodanju, planinarenju, kupanju u Kupi te upoznavanju s kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom ozaljskog kraja kao što su Stare seoske igre u Vrhovcu, Dani vina u Vivodini te posjet pavlinskom samostanu Svetice iz 17. stoljeća, biseru hrvatske kulturne i sakralne baštine.

 Vozni red RUMOBIL vlaka 24. 3.

Polazak iz Zagreb GK u 13:14, dolazak u Karlovac u 14:04 sati.

Polazak iz Karlovca u 14:20, dolazak u Ozalj u 14:46 sati.

U povratku autobus iz Ozlja za Karlovac polazi u 21:00 sat.

Polazak vlaka iz Karlovca u 21:28 sati, dolazak u Zagreb GK u 22:18 sati.

Cijena prijevoza na relaciji Zagreb – Ozalj – Zagreb iznosi 40 kn, a na relaciji Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kn.

Djeca do 6 godina putuju besplatno.

Točan raspored vožnji  i detaljniji opis tematskih sadržaja pratite na:

www.facebook.com/visitozalj

www.facebook.com/Vlakom-u-Ozalj

www.ozalj-tz.hr

i stranicama HŽPP-a.

 

PR: TZ grada Ozlja