SLAĐE NE MOŽE: Kreće ŠtrudlaFest! U netaknutoj prirodi možete probati ono što do sada nikada niste

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.

Ipak, ovaj gastro festival je drugačiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek pet minuta od Ozlja, a deset od Karlovca.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od one klasične s jabukama, pa sve do one s ružinim laticama koju, vjerujemo, mnogi nikada nisu probali. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastro događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl budući da se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta.

Ovaj jedinstveni događaj započinje već u 10 sati, a traje sve do 19 kada će vjerojatno izlagači štrudla već debelo odmarati jer prošle su godine štrudle planule samo što si rekao ”keks”. E baš zato ove će godine biti još više razvučenih štrudli, ali i cijeli niz sadržaja kako bi dolazak u Jaškovo, selo štrudle, bio prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.

Bit će tu i vožnje fijakerom, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, jahanje na konjima, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara. Mnogobrojna TV lica koja doći će podržati ovaj hvalevrijedan projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam.

Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ”Moja najdraža štrudla”, a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu.

I još nešto… Očekuje se da bi ove godine na ŠtrudlaFest moglo stići i više od 7 tisuća ljudi što i ne čudi budući da je ovo jedan od najslađih hrvatskih gastro festivala kojeg krasi i dobra atmosfera.

Redakcija / Štrudla fest