SPORTAŠI I REKREATIVCI VRAĆAJU SE U BAŠKU NA 4. OUTDOOR FESTIVAL

Baška na otoku Krku u sklopu 4. Outdoor Festivala od 12. do 14. listopada svojim posjetiteljima željnim sportskih programa na otvorenom nudi čak pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do penjanja na stijeni i ziplinea, uz posebne pogodnosti smještaja, u organizaciji Turističke zajednice općine Baška i suradnji s Valamarom i partnerima

 Četvrto  izdanje Baška Outdoor Festivala donosi prave adrenalinske izazove tijekom trodnevnog programa koji započinje u petak, 12. listopada i traje sve do kasnih popodnevnih sati u nedjelju 14. listopada.

Rekreativci i sportaši željni aktivnog odmora, koji su ovogodišnju sezonu otvorili na 4 Islands MTB Stage Race, B2B trailu i festivalu Crna Ovca, uživat će u pet različitih programa koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška, zajedno s partnerom Valamar i nizom partnera, organizatora sportskih sadržaja.

„Odlično turističko ljeto iza nas nastavljamo nizom sadržaja za ljubitelje aktivnosti na otvorenom, za sve uzraste i gotovo sve težinske kategorije u planinarenju, trailu i brdskom biciklizmu. Za ovogodišnji smo, četvrti po redu Outdoor Festival, ponovno uspjeli za posjetitelje osigurati brojne sportske i rekreativne aktivnosti, ali i popratne priredbe, od predavanja, preko video projekcija, pa do zabava“, najavljuje direktorica TZ općine Baška, Ivana Kovačić.

U tri dana održavanja na Baška Outdoor Festivalu sportaši i rekreativci, kao i obitelji s djecom, moći će uživati u Zipline Edisonu, šetnji među krošnjama drveća, nezaboravnom doživljaju vožnje terenskim vozilom, hodanju po nezaboravnim krajolicima i spuštanju sajlama na više od 2 km dužine.

Za bicikliste, Adria Bike organizira Krk ‘n’ Roll brdsko-biciklistički maraton 13.10. u tri različite duljine, od 70, 50 i 30 kilometara, za muškarce i žene. Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. Kao i na ostalim utrkama iz Husqvarna Adria Bike Series, i utrka na Krku nudi tri različite staze koje se odabiru prilikom prijave za utrku.

Bogati cjelodnevni program trail utrke Krk Island Trail, u organizaciji Klub pustolovnih sportova Multisport u suradnji sa Outdoor.hr Treking ligom, a održava se u subotu, 13.10. Natjecanje će se održati u tri kategorije,  Challenger u duljini 22 kilometara, Active u duljini 15 kilometara i Light u duljini 6 kilometara.

U suradnji s Promotiv Travel Outdoor  svima željnima upoznavanja krajolika Baške i Krka u sporom ritmu organiziran je i planinarski izlet od centra Baške (Heritage hotel Forza) u smjeru Zaroka i Batomlja. Dio trase prolazi poučnom stazom ˝Baška-Zarok-Batomalj-Pod Lipicu˝ koja omogućava šetnju kroz jedinstveni krajolik Baške, njenu povijest i tradiciju, a zatim slijedi uspon prema prijevoju Vraca, te spust prema Bagu po Vaclavovom grebenskom putu s kojeg se pružaju predivne vizure na Bašku i susjedne otoke. Planinarski izleti održat će se u nedjelju, 14. listopada. Staza je srednje zahtjevna i ne preporuča se djeci mlađoj od 10 godina.

Penjalište Portafortuna će i ove godine u subotu 13.listopada ugostiti penjače po stijenama, napredne i početne, koji će se na ovogodišnjem Baška Outdoor Festivalu prvi puta susresti s penjanjem po stijenama i moći će naučiti osnove penjanja i korištenja opreme, uz stručno vodstvo Alpinističkog kluba Put. Uz to, nakon samog penjanja imat će priliku poslušati i predavanje pod nazivom „Alpinistička ekspedicija Aconcagua 2016/17“.

Posjetiteljima Baška Outdoor Festivala na raspolaganju su i jedinstvena outdoor karta i outdoor brošura, koje je Turistička zajednica općine Baška razvila i izradila kako bi im omogućila lakše snalaženje u prostoru i pronalaženje svih znamenitosti Baške i okolice te uživanje u više od 90 km šetnica, biciklističkim rutama povezanih povijesnim i kulturnim lokacijama i predivnoj prirodi Baške i okolice koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Od ove godine, posjetiteljima su na raspolaganju i dvije nove aplikacije za lakše snalaženje na terenu, koje možete pronaći na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/

Posebne pogodnosti smještaja za sve sudionike Baška Outdoor Festivala – smještaj u hotelu Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* već od 31 EUR po osobi/danu za polupansion ili u hotelu Valamar Zvonimir Hotel 4* već od 34 EUR po osobi/danu za polupansion!

 

PR: TZO Baške