ŠtrudlaFest i Utrka Run of heart

7. 9. 2019. se održava treća utrka Run of Heart. I ove je godine događanje međunarodno, inkluzivno i humanitarno, događanje na kojem je bitno sudjelovati, sudjelovati sa srcem i osjetiti zajedništvo u različitosti. Uključiti se mogu svi… od onih najmanjih do najvećih, od onih kojima je nešto teže kretati se i uključivati u sportske aktivnosti, do onih kojima je trčanje ljubav i strast koju žele podijeliti. Među nizom pripremljenih dionica svatko može naći nešto za sebe: djeca, hodači, osobe u invalidskim kolicima i trkači kojima više odgovaraju nešto kraće (2 ili 5 km), ili pak dulje dionice (10,5 km). Sve sudionike očekuju finišerske medalje i ručak, a najuspješnije šarolike nagrade. Za djecu su organizirane radionice od strane Gradske knjižnice ˝Ivan Goran Kovačić˝ te demonstracija Taekwondo kluba Ozalj.

Sljedeći dan, 08.09.2019. štrudlomanija se nastavlja u Jaškovu, selu štrudle na 4. ŠtrudlaFestu. Nakon izrazito uspješnog prošlogodišnjeg izdanja s oko 6500 posjetitelja, ove godine će posjetitelje dočekati  najsadržajnije  izdanje na 3 lokacije:  gastro radionice, više od 70 okusa štrudle, bogata ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ugostitelji s biranim specijalitetima, radionica izrade keramika i prirodne kozmetike.Posebno bogat bit će ovogodišnji dječji kutak: djeca će moći jahati na ponijima, vrtiti se na drvenom vrtuljku, sudjelovati na dječjim gastro i zabavnim radionicama. Ovogodišnji ŠtrudlaFest će ugostiti sudionike iz Vinkovaca s Rimskih dana s bogatom ponudom rimskih gastro delicija i atraktivnim gladijatorskim borbama dok će gošće iz Slovenije pokazati kako one pripremaju štrudlu. Glavna gošća ovogodišnjeg ŠtrudlaFesta je omiljeno televizijsko lice – Doris Pinčić Rogoznica koja će zamijesiti svoju najdražu štrudlu, a zajedno uz akademika kulinarstva, Branka Ognjenovića, odabrat će najbolju štrudlu Hrvatske.

Uvod u ova iznimna događanja bit će “Tjedan štrudle” u restoranima diljem Karlovačke županije. Ukupno 26 restorana uključilo se u ovu akciju za vrijeme koje će posjetitelji moći probati na desetke okusa štrudle po promotivnim cijenama od 02.09. do 08.09.2019.

PR