Štrudlomanija u Jaškovu – selu štrudle – se nastavlja!

3. ŠTRUDLAFEST 16.09.2018., 10:00-19:00 h

  1. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Na 3. ŠtrudlaFestu očekuje vas preko 60 punjenja štrudli, proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, višemetarske skulpture od slame akademskog kipara Nikole Fallera, nastupi KUD-ova.

Posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro radionicama.

Ponosni smo što će 3. ŠtrudlaFest ugostiti prijatelje s koprivničkog Renesansnog festivala, u čijoj ćete kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.  Gosti iz Koprivnice održat će i radionicu, na kojoj ćemo otkloniti sve dileme oko razlika štrudle-štrukli.

Ugostit ćemo i prijatelje iz Bihaća – Udrugu žena Bihać-Brekovica, kod kojih ćete moći kuhati njihovu tradicionalnu štrudlu pinjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Njihovi predstavnici na radionici svima zainteresiranima otkriti svoje gastro tajne, a  nastupit će i na centralnoj pozornici.

Vrlo zanimljiva bit će i radionica tete Marice, ambasadorice štrudle iz Jaškova, sela štrudle, na kojoj će otkriti tajne Guinnessove štrudle i podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38m.

Na ovogodišnjem Štrudlafestu, posjetitelji će se moći družiti i s umjetnicima, članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo. Jedinstvena i zanimljiva prilika da porazgovarate sa slikarima o njihovim radovima i pitate ih što Vas je oduvijek zanimalo! Prilika je to nekima da otkriju umjetnika u sebi, pokrenu maštu i dobiju inspiraciju.

Keramika Nova imat će radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.

Svi zainteresirani Zagrepčani do ŠtrudlaFesta će moći ŠtrudlaVlakom….

Posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda te će, osim u štrudli, moći uživati i u bogatoj mesnoj ponudi posebno osmišljenoj upravo za ŠtrudlaFest.

Pokrovitelji i organizatori 3. ŠtrudlaFesta: Grad Ozalj, Turistička zajednica Grada Ozlja, Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Karlovca, Karlovačka županija, Grad Karlovac,  Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Karlovac, Jana, Amadria Park, Allianz, OPG Kovač, Krapinske toplice – Aquae Vivae, Keramika Nova, Restoran Žganjer i ZIA produkcija.

 

PR: ŠtrudlaFest