SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru – Od 1. prosinca u Vukovaru najposebniji dječji advent u Hrvatskoj!

Od 1. do 24. prosinca,  u sklopu manifestacije Advent u Vukovaru, ove će se godine po prvi puta  održati poseban dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ u sklopu kojeg će se u Gradu heroju okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva.  „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ manifestacija je koja će namlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjetu će im tijekom četiri adventska vikenda pristići preko 600 mališana iz svih krajeva Hrvatske. Tako će male Vukovarce tijekom ovog adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova.

Iza ove stvarne božićne bajke o zajedništvu i dječjem prijateljstvu stoji Zadranin  Aleksandar Kovačević, sa svojim timom agencije Organizatori bez granica, a koji je, uz bogat dječji program koji  se već uvelike priprema, otišao i korak dalje, pa će u sklopu nadolezećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati i prigodnu humanitarnu akciju – „Vukovarski adventski kalendar dobrote“, namijenjenu potrebitim obiteljima iz Vukovara.

„Osnovni cilj naše cijele manifestacije je djeci Vukovara ovo adventsko vrijeme ispuniti nadom i mirom.  Želimo u radosti i veselju – SVI zaJEDNO, jedni drugima pružiti ljubav. Uz slogan – Nije dobro ne činiti ništa, misleći da možemo učiniti samo malo, tijekom ovogodišnjeg  Adventa u Vukovaru, želja nam je i u sklopu humanitarne akcije Vukovarski adventski kalendar posebno usrećiti 24 obitelji slabijega imovinskog stanja i obitelji s više djece. Obitelji će odabrati nadležne službe Grada Vukovara.  Od 1. do 24. prosinca 2018. svaki dan bit će posvećen jednoj obitelji za koju će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone, te također i namirnicei hranu za blagdanski ručak.  Kroz posebno pripremljen program, kroz koji želimo istaknuti važnost zajedništva i brige za druge, a posebno za one kojima je naša pomoć najpotrebnija, želja nam je ovaj jedinstveni Advent u Vukovaru svim Vukovarcima, a posebno najmlađima, ispuniti radošću, veseljem i ljubavlju“, ističe Aleksandar Kovačević koji je u svibnju ove godine u Vukovaru već okupio cijelu Hrvatsku u malom, u sklopu 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Prestavljanje nematerijalne kulturne baštine i bogatog kulturnog nasljeđa neće izostati ni ovoga puta, te će tako  tijekom 4 adventske nedjelje, kada će se i paliti svijeće na adventskom vijencu na glavnom Trgu u Vukovaru, biti predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske. Kovačević naglašava i da je Advent u Vukovaru omogućen uz financijsku podršku i pokroviteljstvo Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara,  ali da zbog zahtjevnosti programa i dalje nedostaje financijska potpora za realizaciju programa koji će ovaj advent za vukovarske mališane učiniti najposebnijim do sada.

Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena – Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi,  te plesne grupe Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Vukovarske mažoretkinje.

Bogat program Adventa u Vukovaru odvijet će se inače svakodnevno sve do 24. prosinca, a najbrojniji  sadržaji odvijat će se tijekom svakog adventskog vikenda.

Kompletan program i sve aktivnosti predstojećeg Adventa u Vukovaru možete pratiti na: www.organizatori.hr/advent i na fb stranici: https://www.facebook.com/organizatoribezgranica/

Tvrtke i pojedinci koji žele doprinijeti Adventu u Vukovaru, mogu se javiti na službeni e mail agencije Organizatori bez granica: info@organizatori.hr

 

PR: Koraljka Dilić