SWEET LAB by Mirjana Špoljar – Najava radionica od 18.05 – 30.05.2021.

18.05.2021. Utorak u 18.00 sati

PARIS BREST SA SVIJEŽIM MALINAMA, MENTOM I KOKOSOM

Doživite Pariz svim Vašim osjetilima…zavodljivi miris Pariza vodi vas u čarobni svijet deserta imenom Paris Brest. I ovog puta nešto posebno, zavodljivo i egzotično. Radit ćemo tijesto koje u slastičarstvu zovemo kuhano ili prženo tijesto. Svilenkastu i okusima prožetu kremu obogatit ćemo tostiranim kokosom a na kraju naš pečeni Paris Brest puniti ćemo kremom i sviježim malinama te glazirati domaćom marmeladom od marelica i čipsom od kokosa te sviježom mentom. Sve ćemo dobro začiniti uz veliku žlicu zabave i smijeha.

Cijena 450,00 kuna

_________________________________________________________________________

20.05.2021. Četvrtak u 18.00 sati

ŠARLOTA S JAGODAMA, BADEMOM I 5 ZAČINA

Radimo najmirisniji kolač u slastičarstvu prožet okusima i mirisima ljeta – Šarlotu – koju ćemo obložiti piškotama koje su marinirane sokom s 5 začina te puniti kremom od mascarponea. Naučiti ćemo izradu Jaconde biskvita – biskvita s bademima koji je mekan, prozračan te odličan za tanke slojeve u tortama poput entremetsa.

Na kraju napornog dana završiti ćemo našu Šarlotu s brdom jagoda, te odnijeti  kući recept, znanje i naravno tortu.

Cijena 450,00 kuna

__________________________________________________________________________

22.05.2021. Subota u 10.00 sati

TART SA ŠUMSKIM VOČEM I MERINGOM

(Radionica za početnike i one druge)

Tart je niska tortica od prhkog tijesta koja se puni nadjevom, kremom ili voćem, te dekorira tučenim slatkim vrhnjem, Meringom (tučeni bjelanjak i šećer), Ganage kremom (krema od čokolade i slatkog vrhnja )itd..

Upravo zbog malih trikova Vaše prhko tijesto uvijek će bit savršeno. Radit ćemo podlogu od prhkog tijesta koju ćemo ohladiti, a zatim puniti kremom od šumskog voća koju ćemo kuhati do 82 C, te u ohlađenu dodati pjenasto izrađeni maslac (jako je bitno da je maslac pravilno izrađen), dobro ohladiti i dekorirati meringom. Vječno pitanje ZAŠTO MI MERINGA NE USPIJEVA I ZAŠTO MI ODE NA VODU, ZAŠTO MI KREMA IMA GRUDICE I NIJE SVILENKASTA, ZAŠTO PRHKO TIJESTO PUCA …otkrit ćemo u današnjoj radionici za početnike u slastičarstvu i sve one koji žele usavršiti svoje znanje u slastičarstvu.

Cijena 450,00 kuna

25. i 26.05. 2021.  DVODNEVNA RADIONICA/ Utorak i srijeda u18.00 sati

IZRADA I DEKORIRANJE TORTE

Radit ćemo tortu sa sočnim i izdašnim biskvitom od limuna koju ćemo nadjenuti najfinijom kremom od tamne čokolade. Dobro ohlađene torte glazirati ćemo najsjajnijom glazurom, takozvanom Mirror glazurom koju još u slastičarstvu zovemo i staklena glazura upravo zbog samog sjaja poput stakla u boji (radi se pomoću glukoze i kondenziranog mlijeka te ostalih sastojaka). Pitate se kako je napraviti a da Vam ne iscuri iz torte, kolača…uz malo strpljenja i upornosti naučite savršen recept. Naučite kako je dekorirati modernim trendovima u slastičarstvu da izgleda lijepo, moderno i jednostavno.

Cijena 550,00 kuna

_________________________________________________________________________

28.05.2021. Petak u 18.00 sati

ZAGORSKI ŠTRUKLI NA DVA NAČINA

Izrada domaćeg vučenog tijesta

Punjenje nadjevom od sira, te kuhani i zapečeni u bogatom umaku od vrhnja.

Kuhani štrukli preliveni preprženim krušnim mrvicama i maslacem te kiselim vrhnjem,

Naučite kako napraviti domače vučeno tijesto, vječiti problem zašto puca i zašto tijesto nije podatno.

Sve tajne domaćeg vučenog tijesta (te još poneku) otkrivamo Vam u današnjem tečaju.

Cijena 450,00 kuna

Sweet lab d.o.o.

Remetinečka cesta 75 c

10020 Zagreb

T:     098/ 99 49 423

M:   info@sweet-lab.hr

www.sweet-lab.hr

Sweet lab