
18.05.2021. Utorak u 18.00 sati
PARIS BREST SA SVIJEŽIM MALINAMA, MENTOM I KOKOSOM
Doživite Pariz svim Vašim osjetilima…zavodljivi miris Pariza vodi vas u čarobni svijet deserta imenom Paris Brest. I ovog puta nešto posebno, zavodljivo i egzotično. Radit ćemo tijesto koje u slastičarstvu zovemo kuhano ili prženo tijesto. Svilenkastu i okusima prožetu kremu obogatit ćemo tostiranim kokosom a na kraju naš pečeni Paris Brest puniti ćemo kremom i sviježim malinama te glazirati domaćom marmeladom od marelica i čipsom od kokosa te sviježom mentom. Sve ćemo dobro začiniti uz veliku žlicu zabave i smijeha.
Cijena 450,00 kuna
_________________________________________________________________________
20.05.2021. Četvrtak u 18.00 sati
ŠARLOTA S JAGODAMA, BADEMOM I 5 ZAČINA
Radimo najmirisniji kolač u slastičarstvu prožet okusima i mirisima ljeta – Šarlotu – koju ćemo obložiti piškotama koje su marinirane sokom s 5 začina te puniti kremom od mascarponea. Naučiti ćemo izradu Jaconde biskvita – biskvita s bademima koji je mekan, prozračan te odličan za tanke slojeve u tortama poput entremetsa.
Na kraju napornog dana završiti ćemo našu Šarlotu s brdom jagoda, te odnijeti kući recept, znanje i naravno tortu.
Cijena 450,00 kuna
__________________________________________________________________________
22.05.2021. Subota u 10.00 sati
TART SA ŠUMSKIM VOČEM I MERINGOM
(Radionica za početnike i one druge)
Tart je niska tortica od prhkog tijesta koja se puni nadjevom, kremom ili voćem, te dekorira tučenim slatkim vrhnjem, Meringom (tučeni bjelanjak i šećer), Ganage kremom (krema od čokolade i slatkog vrhnja )itd..
Upravo zbog malih trikova Vaše prhko tijesto uvijek će bit savršeno. Radit ćemo podlogu od prhkog tijesta koju ćemo ohladiti, a zatim puniti kremom od šumskog voća koju ćemo kuhati do 82 C, te u ohlađenu dodati pjenasto izrađeni maslac (jako je bitno da je maslac pravilno izrađen), dobro ohladiti i dekorirati meringom. Vječno pitanje ZAŠTO MI MERINGA NE USPIJEVA I ZAŠTO MI ODE NA VODU, ZAŠTO MI KREMA IMA GRUDICE I NIJE SVILENKASTA, ZAŠTO PRHKO TIJESTO PUCA …otkrit ćemo u današnjoj radionici za početnike u slastičarstvu i sve one koji žele usavršiti svoje znanje u slastičarstvu.
Cijena 450,00 kuna
25. i 26.05. 2021. DVODNEVNA RADIONICA/ Utorak i srijeda u18.00 sati
IZRADA I DEKORIRANJE TORTE
Radit ćemo tortu sa sočnim i izdašnim biskvitom od limuna koju ćemo nadjenuti najfinijom kremom od tamne čokolade. Dobro ohlađene torte glazirati ćemo najsjajnijom glazurom, takozvanom Mirror glazurom koju još u slastičarstvu zovemo i staklena glazura upravo zbog samog sjaja poput stakla u boji (radi se pomoću glukoze i kondenziranog mlijeka te ostalih sastojaka). Pitate se kako je napraviti a da Vam ne iscuri iz torte, kolača…uz malo strpljenja i upornosti naučite savršen recept. Naučite kako je dekorirati modernim trendovima u slastičarstvu da izgleda lijepo, moderno i jednostavno.
Cijena 550,00 kuna
_________________________________________________________________________
28.05.2021. Petak u 18.00 sati
ZAGORSKI ŠTRUKLI NA DVA NAČINA
Izrada domaćeg vučenog tijesta
Punjenje nadjevom od sira, te kuhani i zapečeni u bogatom umaku od vrhnja.
Kuhani štrukli preliveni preprženim krušnim mrvicama i maslacem te kiselim vrhnjem,
Naučite kako napraviti domače vučeno tijesto, vječiti problem zašto puca i zašto tijesto nije podatno.
Sve tajne domaćeg vučenog tijesta (te još poneku) otkrivamo Vam u današnjem tečaju.
Cijena 450,00 kuna
Sweet lab d.o.o.
Remetinečka cesta 75 c
10020 Zagreb
T: 098/ 99 49 423
Sweet lab