Talijanski umjetnik tjestenine gostuje u Zagrebu

Otto&Frank bar na četiri dana ugoščuje poznatog talijanskog chefa Marca Sassa – Uz vrhunska jela od tjestenine i tartufa Marco Sasso održat će i dvije radionice

Krajem siječnja, od 28. siječnja do 4. veljače, u baru Otto & Frank u Tkalčićevoj 20, počinje ciklus gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restorantske scene. Prvi među njima je talijanski umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe – Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvednice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz četiri organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso će održati će i dvije radionice u obližnjem prostoru specijaliziranom za takvu namjenu – Opatovina 13.  Na radionicama koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. veljače svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Marco Sasso je toskanac rođen u Pisi koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih jedanaest godina drži restoran „Bora Baru“. Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank je pripremio i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lageria i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketa s kobasom i Brie sirom, ražnjića od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

Raspored događanja za tjedan s Marcom Sasso:

01.02. / SRIJEDA:

 

  1. A) RADIONICA 1: 17 – 19h // cijena 250 kn // broj mogućih prijava 12

 

Predavač ove radionice je Marco Sasso koji će sve polaznike provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

 

Jelo koje se sprema na radionici:

Tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom

Čaša vina na radionici: Zigante Malvazija

………………….

 

  1. B) VEČERA u Otto & Franku: 20h // cijena 140 kn // za polaznike radionice 110 kn

 

Dva slijeda domaće tjestenine:

  • Papardelle s veprom / Telus Plavac
  • Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice / Kobal Haložan

 

02.02. / ČETVRTAK

 

Pivo i bar food: od 20h

 

Uz opuštenu atmosferu i muziku služit će se domaći craftovi, najbolji europski lageri i finger food s potpisom Marca Sasse.

Rezervacije nisu nužne, ali su poželjne!

 

Hrana koju će Sasso za taj dan raditi je:

  • Pržena pileća krilca
  • Spicy pileća krilca Hoisin
  • Tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta
  • Ražnjići od mladog krumpira i pancete
  • Brusketice sa kobasom i Brie sirom

 

03.02. / PETAK / TARTUFI

 

  1. A) RADIONICA 02: 17 – 19h // cijena 300 kn // broj mogućih prijava 12

 

Chef Sasso je umjetnik tjestenina i za sebe kaže da je «mushroom frick», a posebno tartufa. Na radionici polaznici će imati priliku doznati sve o tartufima, gdje se beru, koje su vrste tartufa, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji.

 

Pokazati će izradu jedne vrste tjestenine s tartufima koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina.

 

Jelo koje se sprema na radionici:

Ravioli punjeni ricottom i svježim tartufima

Čaša vina na radionici: Deklić Malvazija

 

………………….

 

  1. B) VEČERA u Otto & Franku: 20h // cijena 300 kn – tri sijeda // za polaznike radionice 250 kn

 

  • Ravioli od riccote i tartufa, gnudi / Deklić Malvazija
  • Drugi slijed se bira prilikom rezervacije:
    • file brancina s pireom od celera i tartufima / Kobal Šipon

ili

  • lungić s pireom od celera i tartufima / Telus Plavac
  • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

 

04.02. / SUBOTA

 

VEČERA u Otto & Franku: 20h // 300 kn

 

  • Carpaccio od hobotnice / Zigante Malvazija
  • Ricotta gnocchi – gnudi / Kobal Sivi Pinot – orange
  • lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom / Duboković 2718
  • Panna cotta s tartufima i medom / Kobal Haložan

 

PR: Pragma komunikacije