TJEDAN REZERVIRAN ZA „PLAVUŠE“

Siti ste brze svakidašnjice i rutine u vašemu jelovniku? Željni ukusnog i zdravog ručka ili opuštanja na romantičnoj večeri? Ako vam pritom neće smetati društvo jedne ili više morskih „plavuša“, znamo koje će odredište biti baš po vašoj mjeri.

Naime, od 7. do 14. lipnja će se na Rivijeri Crikvenici održavati sedmi po redu Tjedan plave ribe, i ove godine, naravno, posvećen plavoj ribi, vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja. Ovaj je zanimljiv tjedan dio projekta „Cesta plave ribe“, koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice, nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom. Podsjeća na važan dio ovdašnjega identiteta i vrijedne crikveničke ribare, koji su već u 18. stoljeću bili jako cijenjeni i poznati diljem svijeta po svojim vještinama.

Plavi će tjedan otvoriti prezentacija „Ceste plave ribe“ u petak, 7. lipnja u centru Crikvenice u 19 sati. Bit će to prava gastronomska pustolovina, uz slasne i primamljive riblje specijalitete, veliki gastro stol, dinamičan show cooking te zabavni program i puno dobre glazbe. Posebna zanimljivost je velika tuna, koja će se pred očima posjetitelja filetirati, pripremati na žaru, te u velikoj padeli. Tjedan plave ribe donosi za svakoga ponešto i povezuje tradiciju sa suvremenošću, a uz zabavu, jedna mu je od glavnih uloga edukacija. Tako će u ponedjeljak, 10. lipnja profesionalni kuhari naučiti nešto novo o modernim jelima od plave ribe, dok će dugogodišnji crikvenički gosti uživati već sljedeći dan na radionici o tradicionalnim jelima od plave ribe. Završetak ovogodišnje manifestacije uljepšat će „Večer ribarske tradicije“ u petak, 14. lipnja od 20:30 h na Veloj paladi u Crikvenici, koja se najsažetije može opisati kao idealan spoj ukusne svježe ribe, domaće kapljice i zabavnog programa.

Plava će riba tijekom svoga tjedna plivati baš u svim mjestima rivijere zahvaljujući marljivim kreativcima koji su pripremili posebne jelovnike po cijeni od 100 kuna, i to u sljedećim ugostiteljskim objektima: u Crikvenici restorani „Amor“, „Bodulka“ i „Trabakul“, u Dramlju „Domino“, „Feral“ u Jadranovu te „Kantunić“ i „Riva“ u Selcu.

Posjetite Rivijeru Crikvenicu od 7. do 14. lipnja, u tjednu posvećenome morskoj kraljici – plavoj ribi i zabavite se s nama! U međuvremenu svakako zaplivajte i našim društvenim mrežama, gdje vas čekaju svježi detalji o najpopularnijoj „plavuši“, brojnim zanimljivostima i događanjima.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: PŠRD „Arbun“, Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, „Jadran“ d. d., Restoran „Domino“, Vinarija „Pavlomir“, Obrt za ribarstvo „Sipar“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko Murvica“ d. o. o.      

PR: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice