Tradicionalni uskrsni ručak u Esplanadi

Ovog Uskrsa hotel Esplanade najavljuje pravu gurmansku gozbu te poziva goste da proslave ovaj blagdan u restoranu Zinfandel’s u krugu obitelji i prijatelja bez brige i kuhanja uz piano glazbu i obilje poslastica

Najmlađe očekuje bojenje i vesela potraga za pisanicama te animator u kostimu uskrsnog zeca  

Za goste koji borave u Zagrebu tijekom uskrsnog vikenda hotel nudi i poseban paket s noćenjem

 Esplanade Zagreb Hotel i ove godine na blagdan Uskrsa, u nedjelju 16. travnja za goste restorana Zinfandel’s u njegovom proljetnom ambijentu priprema tradicionalni obiteljski uskrsni ručak koji obiluje primamljivim uskrsnim delicijama koje za ovu prigodu potpisuje chef Ana Grgić.

Hotel poziva sve da proslave kraj korizme sa stilom uz čašu pjenušca i piano glazbu te nazdrave obitelji, prijateljima i radosnim gurmanskim trenucima. Već tradicionalno, uskrsni ručak započinje finom selekcijom slasnih delicija iz svih krajeva Hrvatske. Tako će se na jelovniku naći domaća šunka pečena u hrskavom kruhu, aromatični slavonski kulen, nezaobilazne uskrsne pisanice, fini rilettes od patke, lagani koktel od jadranskih kozica, nježni mousse od lososa, pate od tune i salata od hobotnice. Ponuda uključuje i tradicionalne Esplanade štrukle prelivene i zapečene finim vrhnjem, potom kremasti rižoto u proljetnom izdanju sa šparogama, mascarponeom i tartufima, zatim okrepljujuću proljetnu juhu od graška i mente uz crumble od feta sira, kao i razne kombinacije svježih salata, desinga i priloga poput domaćih maslina. Po želji, gostima se pred njihovim stolom priprema ukusna i svježa Cezar salata i tradicionalni tatarski biftek, dok za glavno jelo gosti mogu kušati selekciju uskrsnih specijaliteta poput slasne pečene svinjske koljenice u gustom umaku od povrća, ragouta od janjetine s kremastim krumpirom i umakom od ružmarina ili tradicionalne patke sa zapečenim mlincima u umaku od anisa. Izbor morskih delicija uključuje file lososa poslužen s kremom od komorača i sušenih rajčica kao i laganu kombinaciju svježeg brancina s kremastom blitvom. Za slatko iznenađenje ove proljetne uskrsne gozbe pobrinuo se slastičarski tim hotela Esplanade koji priprema cijeli niz primamljivih tradicionalnih slastica poput domaće pince, makovnjače, orahnjače, savijače s jabukama i kremom od vanilije, dubrovačke rožate te finih malih kolačića, ukusnih minj0na i ručno rađenih čokoladnih pralina.

Na Uskrs mališane očekuje dječja igraonica s brojnim društvenim igrama i crtićima, bojenje te vesela potraga za pisanicama, kao i animator u kostimu razigranog uskrsnog zeca koji će uveseljavati najmlađe tijekom poslijepodneva.

Raskošan uskrsni ručak koji uključuje čašu pjenušca dobrodošlice te selekciju jela s bife stola iznosi 385 kuna po osobi. Za djecu do šest godina ručak je besplatan, dok dječji menu za djecu do 12 godina iznosi 95 kuna. Svim gostima osiguran je besplatan parking.

Za sve one koji se žele odmoriti i istinski uživati u raskošnom ambijentu i proljetnom ugođaju Zagreba, hotel nudi Gurmanski uskrsni paket s noćenjemSuperior sobi za dvije osobe s doručkom, uz čašu pjenušca za dobrodošlicu, korištenje fitnessa i saune te raskošan uskrsni ručak u Zinfandel’su po posebnoj cijeni od 224 € za dvije osobe.

PR: Sanda Sokol, Esplanade Zagreb Hotel