U CRIKVENICI ĆE SE ODRŽATI EDUKACIJE ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE I TURISTIČKE DJELATNIKE

Prije nego počne nova, a nadamo se još uspješnija, turistička sezona, Turistička zajednica Grada Crikvenice odlučila je organizirati nekoliko edukativnih radionica za privatne iznajmljivače i turističke djelatnike, s ciljem podizanja konkurentnosti, što bi u konačnici doprinijelo većem zadovoljstvu gostiju i boljim turističkim rezultatima.

Prva edukacija, koja će se održati 14. ožujka od 16 do 20 sati, namijenjena je privatnim iznajmljivačima, a naziv joj je „Turizam u mojoj destinaciji i poduzetničke perspektive“. Predavači su Marinela Dropulić Ružić i Nedjeljko Pinezić iz „Meraklisa“. Navedena edukacija, između ostaloga, ima za cilj polaznicima osvijestiti vlastite percepcije i ograničenja, naučiti ih prepoznavati potrebe gostiju iz ruralnih sredina, pokazati i osvijestiti individualne i destinacijske mogućnosti za postizanje određenog cilja i sl.

Druga po redu edukacija je predviđena za 19. ožujka u trajanju od 16 do 20 sati, također za privatne iznajmljivače. Riječ je o temi On-line marketing – Facebook i Instagram oglašavanje u praksi“ te o UHPA-inom predavaču Iliji Brajkoviću. Polaznicima će biti pojašnjeno kako koristiti Facebook oglašavanje, ali s konkretnim rezultatima u konačnici, kao i upoznavanje s Boost postom. Jedan od ciljeva je i povezivanje  Booking.com-a i Facebooka te otkrivanje kako to napraviti za svoju vlastitu ponudu. Bit će predstavljene mogućnosti oglašavanja te napredne funkcije poput retargetinga, kao i oglašavanje na Instagramu.

Treća edukacija naziva „Edukacija za upravljanje zadovoljstva gostiju u hotelijerstvu“, UHPA-ine predavačice Marine Lakšarić Ažić, namijenjena je svim turističkim djelatnicima. Održat će se 26. ožujka u trajanju od 9 do 14 sati. Cilj radionice je upoznavanje sudionika s novim trendovima hotelijerstva te načinima upravljanja zadovoljstvom gostiju. U tom kontekstu prezentirat će se primjeri dobre i loše prakse razvoja turizma.

Posljednja u nizu ovoga ciklusa radionica namijenjena je za 2. travnja, a održat će se od 17 do 20 sati. Možemo reći da je to 2u1 edukacija, a iz njezinih naziva, „Budite uspješni iznajmljivač u 10 koraka“ i „Administracija obiteljskog smještaja“, vidljivo je da je namijenjena privatnim iznajmljivačima.

Polaznicima će biti predstavljeno deset osnovnih pravila koja mora slijediti svaki iznajmljivač da bi imao uspješnu sezonu – manje troškove, veći broj rezervacija, više cijene i veću dobit. Spomenut će se značajni propisi i zakoni, bit će riječ o ispostavljanju računa, plaćanju PDV-a, izradi cjenika, eVisitoru i sl.

Sve navedene edukacije će se održavati u Gradskoj vijećnici (Stara škola). S obzirom na to da su besplatne za sve zainteresirane, a broj mjesta je ograničen, preporučujemo da se čim prije prijavite na željenu edukaciju na sljedeći e-mail: tea@tzg-crikvenice.hr

PR: TZG Crikvenice