U NEDJELJU 28. AKCIJA “PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA”

Planinarsko društvo “Strilež” iz Crikvenice ove nedjelje, 21. svibnja 2017., organizira 28. po redu akciju “Pješačenjem do zdravlja”, namijenjenu članovima planinarskih društava i rekreativcima.

Ova tradicionalna i vrijedna akcija već godinama promovira važnost i prednosti kretanja za sve dobne skupine.

Zaljubljenici u planinarenje i pješačenje okupljat će se u nedjelju od 9:30 h na Kačjaku u Dramlju, odakle će krenuti predvođeni članovima planinarskoga društva i uživati u višesatnoj rekreaciji, druženju i prekrasnom krajoliku. Nakon pića dobrodošlice i pozdrava, sudionici će se podijeliti u tri grupe i krenuti uz pratnju vodiča.  Pohod je na vlastitu odgovornost, a maloljetne osobe moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja.

U 10 sati kreće prva grupa, a petnaestak minuta kasnije ostale dvije, i to:

A grupa: Planinarskom stazom i cestom kreće se od Kačjaka prema Perhatima, Havišću i Lokvišću, a od Jadranova dalje nemarkiranom i nezahtjevnom uskom stazom uz samu obalu do uvale Črišnjeva. Nakon pauze slijedi zajednički uspon do autobusne stanice na magistrali u Šmriki.

Dužina staze je 13 – 14 km, a hoda se oko 4 sata. Organizator osigurava autobus koji će prevesti sudionike od autobusne stanice u Šmriki do Kačjaka.

B grupa: Markiranom planinarskom stazom pješači se po cesti, uz more i kroz šumarak od Kačjaka do Jadranova. Dužina staze je 6,5 km, a hoda se oko 2 i pol sata, i to laganim tempom uz više pauza. U Jadranovu se grupa ukrcava u autobus i vraća na Kačjak.

C grupa: Individualna šetnja oko poluotoka Kačjak ili cestom zatvorenom za promet od Kačjaka prema Perhatima (prema vlastitim mogućnostima).

Završetak pješačenja je na Kačjaku, i to u Pizzeriji “Kačjak INN”, gdje će biti organiziran ručak i evidencija sudionika.

U slučaju nepredviđenih okolnosti ili lošeg vremena, organizatori pridržavaju pravo prilagodbe ili odgode pješačenja.

Prijave za sudjelovanje se vrše na e-mail: pd.strilez@gmail.com do 18. svibnja 2017.

Organizator akcije je Planinarsko društvo “Strilež”, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

 

Upoznajte prekrasnu prirodu Rivijere Crikvenice, rekreirajte se i uživajte u društvu iskusnih planinara na 28. “Pješačenju do zdravlja”!

PR: TZ grada Crikvenice