Ulični specijaliteti iz svih krajeva svijeta na prvom Krk Music Festu

Prvog dana ljeta, 21. lipnja, u gradu Krku počinje prvo izdanje festivala Krk Music Fest koji na najveći hrvatski otok dovodi i najukusnije street food specijalitete iz cijelog svijeta.

Osim u izvrsnom glazbenom, dramskom i plesnom programu, gosti festivala će sva tri dana moći uživati i u zaista zanimljivoj i bogatoj gastronomskoj ponudi. Naime, organizatori pripremaju međunarodni Street Food Market na kojem će posjetitelji festivala moći kušati  presjek nekih od najzanimljivijih specijaliteta ulične hrane iz različitih dijelova svijeta. Street Food Market sastojat će se od jedanaest „Food Truckova“, od kojih će jedan biti originalni žuti američki školski autobus kod kojega će se moći kušati poznata američka brza hrana pripremljena na znatno višoj razini od uobičajene.

Na Street Food Marketu posjetiteljima će se nuditi i probrani burgeri, wrapovi i burrita, ali i specijaliteti orijentalne kuhinje. Između ostalog, gosti festivala imat će priliku probati pulled pork burgere, sendviče s roastbeefom i tartufima koje radi ekipa iz mariborskog Leon Street Fooda, ali i ulične specijalitete s dalekog Haitija. Za obožavatelje slastica u ponudi će biti i crepes sa smokvama iz La Creperie Mobile, sladoledne rolice i nizozemske palačinke.

Festival će trajati do subote 23. lipnja, a najveće glazbeno ime njegova prvog izdanja svakako je Josipa Lisac koja će nastupiti drugi dan festivala, u petak 22. lipnja. Vrhunac posljednjeg dana festivala bit će romantične The Frajle, a tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u nastupima Grapevine Babies, Sudar Percussion, Plesne razglednice RiS Ivone Brnelić, spektaklu majstorice na laserskoj harfi i nastupu Ženske vokalne skupine Vejanke i Bona Forma.

Najmlađe goste festivala zasigurno će zabaviti i show s muziciranjem na bocama te edukativna predstava „Priča o zvuku“ koja će se prikazati u suradnji s kazalištem „Mala scena“ iz Zagreba. Tinejdžeri i ostali znatiželjnici moći će se okušati u beatboxu i DJ-iranju jer majstori tih vještina pripremaju besplatne radionice za posjetitelje. Program festivala sadrži i bogat program posvećen kulturnoj baštini. U tri  festivalska dana na Krku će nastupati i lokalni folklorni ansambli poput KUD-a Vrh, KD-a Kornić i FD-a Poljica.

Organizatori prvog Krk Music Festa su najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera, Grad Krk i Turistička zajednica grada Krka. Više informacija o festivalu i programu dostupno je na: www.krkmusicfest.com.

PR: 404