Umag ovog vikenda domaćin četvrtog izdanja Istrian Wine Runa

Od 1. do 2. rujna, Umag će ugostiti sudionike iz 36 zemalja širom svijeta, koji će nastupiti na četvrtom izdanju popularnog Istrian Wine Run vinskog maratona. Žedni trkači natjecat će se u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 x 7 kilometara), a pobjednike očekuju bogate nagrade, mjerljive u litrama vrhunskog istarskog vina.

Maratonci će startati u subotu 2. rujna 2017., s početkom u 14 sati iz Momjana, dok je start polumaratona i štafete zakazan malo kasnije s početkom u 16 sati iz Brtonigle. Duž atraktivne rute, koja spaja najživopisnija mjesta sjeverozapadne istre s finišem u umaškom Stella Marisu, natjecatelji će moći uživati u vrhunskim vinima i delicijama na ukupno 18 okrijepnih stanica i tako se pobliže upoznati s bogatom eno i gastro ponudom ovog kraja.

Osim jedinstvenog spoja vina i trčanja, Istrian Wine Run je nadaleko prepoznat i po vrhunskoj zabavi i opuštenoj atmosferi, o čemu svjedoče i veliki broj kreativno maskiranih trkača, koje uz živu glazbu i zabavljače duž rute po završetku utrke u večernjim satima očekuje i veliki „afterparty“ uz animaciju i DJ-a.

Osim odraslih trkača, poseban program pripremljen je i za one najmlađe. Tako je u subotu u 10 sati na rasporedu start dječje utrke Tino Kids Run, koja će se održati u sklopu Stella Maris kompleksa u Umagu. Kako bi roditelji mogli bezbrižno trčati, dodatno će tijekom cijele utrke Istrian Wine Runa biti organizirana i dječja animacija s kreativnim radionicama.

Istrian Wine Run već četvrtu godinu zaredom okuplja domaće i strane trkače ujedno i ljubitelje dobre kapljice, s ciljem promocije eno i gastro ponude sjeverozapadne Istre te obogaćivanja turističkog sadržaja. Među brojnim sudionicima redovito se nalaze i poznate osobe zaljubljenici u trčanje.  Tako je i frontmen benda Hladno pivo Mile Kekin, nedavno na Facebooku najavio rušenje svog rekorda na ovogodišnjem izdanju utrke.

PR: Komunikacijski ured