USKORO 51. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI

Već je više od 50 godina prijelaz iz kolovoza u rujan u Crikvenici rezerviran za jednu posebnu manifestaciju. Znaju to jako dobro ne samo mještani, već i mnoge generacije posjetitelja, od kojih mnogi planiraju svoj odmor upravo u vrijeme njenoga održavanja. Ime joj je Ribarski tjedan, a ove će se godine održati 51. put zaredom.

Ribarski tjedan kreće u subotu, 26. kolovoza, a traje, naravno, punih tjedan dana, sve do 2. rujna. Posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat zabavan, gastronomski, kulturni i sportsko-rekreativni program, u kojemu će uživati sve generacije. Tjedan će proletjeti u trenu uz svakodnevnu zabavu i brojne aktivnosti na kopnu i moru. Ljubitelje morskih delicija će razveseliti tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati plava riba, dagnje, brancin, tuna, škampi i lignje.

Svečano će se otvaranje 51. Ribarskoga tjedna održati u subotu, 26. kolovoza u 20 h u centru Crikvenice, no program počinje već u jutarnjim satima. Tako će u 10 sati na Trgu Stjepana Radića krenuti dječja radionica “Ribarski tjedan”, a u 11 sati istoimena tradicionalna jedriličarska regata krstaša. U 17 h će u crikveničkome akvatoriju ponovno zavladati tradicija, i to uz Smotru drvenih baraka, dok će u 18 sati centar grada zamirisati uz gastro program “Fešta od dagnji”. Posjetitelje će već četvrtu godinu zaredom počastiti crikvenički brodari, koji će ih oko 20 h povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. Prvu će večer Ribarskoga tjedna svojim sjajnim vokalom i glazbenim nastupom uljepšati Jacques Houdek.

Cijeli će tjedan biti ispunjen zabavom te mirisima i okusima morskih specijaliteta, a gosti će posebno uživati na organiziranom jedrenju te ribarenju s domaćinima, koje se održava još od prvoga Ribarskoga tjedna, točnije od daleke 1966. godine. Ovogodišnji je Ribarski tjedan dio vrijednoga projekta “Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana”, sufinanciranoga sredstvima EU fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTEREG V-A SLOVENIJA HRVATSKA.

Uživajte s nama na tradicionalnome Ribarskom tjednu u Crikvenici!

 

 

 

Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice