USKORO 52. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI

Uskoro nam slijedi manifestacija koja se u Crikvenici održala više od 50 godina – 52. „Ribarski tjedan“, koji će se održati od 25.8. do 1.9. Manifestacija je to koja spaja tradiciju, zabavu i ljubav prema moru, a ujedno je i razlog zašto mnogi turisti planiraju godišnji odmor i posjet Crikvenici baš u tom razdoblju.

„Ribarski tjedan“ započinje 25. kolovoza, a posjetitelje očekuje raznovrsan gastronomski, glazbeni, kulturni i sportsko-rekreativni program koji se neće ograničiti samo na kopno, već će aktivnosti biti i na moru, kako dolikuje ovakvom tipu manifestacije.

Program „Ribarskoga tjedna“ započinje u 10 sati likovnom radionicom za djecu i Likovnom kolonijom „Ribarski tjedan“. Točno u podne slijedi istoimena regata krstaša, a u 17 sati Smotra drvenih barak u crikveničkom akvatoriju. Centrom grada će se od 18 sati širiti miris dagnji jer vas očekuje Fešta od dagnji, a od 18:30 veslanje na tradicijskim barkama.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg „Ribarskog tjedna“ je predviđeno za 20 sati, a tada će i crikvenički brodari sve zainteresirane posjetitelje povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. Na trgu vas očekuje nastup tamburaškog sastava „Baruffa“ i klape „Rišpet“.

Zabave neće nedostajati ni jedan dan slavljeničkog tjedna – svaki dan će donijeti nove aktivnosti na kopnu i moru, raznovrsne programe i tematske gastro večeri. Posebnost ponude u tom tjednu je da se na štandovima mogu kušati isključivo jela od ribe ili morskih plodova, a centrom se šire opojni mirisi morskih čari i užitaka uz neizostavnu kapljicu vina. Imat ćete priliku iskusiti važan dio tradicije iz perspektive domaćina. Iskusni ribari će vas naučiti vještinama ribarenja. „Ribarenje s gostima“ je događaj koji se provodi od samih početaka „Ribarskoga tjedna“, dakle, već 52. godinu zaredom. Ribarska društva s područja Rivijere će pokazati svoje vještine i spretnost u raznim natjecanjima i igrama, a vi ih dođite podržati i bodriti.

U 2017. godini je „Ribarski tjedan“ postao dio vrijednoga projekta “Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana”, sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020, čiji je glavni cilj očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj pomorske baštine pograničnog područja Hrvatske i Slovenije kroz valorizaciju na načelima održivog turizma. Projekt „Mala barka 2“ zamišljen je kao nastavak prethodno provedenog projekta „Mala barka“ s istim ciljevima.

 

Posjetite Crikvenicu i saznajte kako Crikvenica svoju bogatu tradiciju prezentira kao izvanredan turistički proizvod.

 

PR: TZ grada Crikvenice