Zdravicom najavljeno Urbanovo 2018!

U LifeClass Termama Sv.Martin održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program devetnaeste manifestacije Urbanovo 2018 – za novu generaciju hedonista.

O ovogodišnjem konceptu i programu najveće enogastronomske manifestacije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj govorio je predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ David Štampar koji je naglasio kako se Urbanovo s novim vizualnim identitetom podiže na viši nivo i nacionalnu razinu. „Uz brojne novitete koje donosi ovogodišnje Urbanovo, posebno smo ponosni što ćemo predstaviti novu unikatnu bocu pušipela, naše autohtone sorte“, istaknuo je Štampar.

Te naglasio  kako se prvog vikenda od 18. do 20. svibnja u Štrigovi održava centralni događaj Festival pušipela,  dok tjedan dana kasnije, 25.-26. svibnja međimurski vinari otvaraju svoja vrata na Danima otvorenih podruma, a sve će završiti u petak 1. lipnja, glamuroznom večerom na Vinskom balu u restoranu Terbotz.

Generalni direktor LifeClass Termi Sv. Martin Branimir Blajić rekao je da se Urbanovo okreće sve mlađoj publici, posebice onoj ljepšeg spola. „Želja nam je od Urbanovog stvoriti  atraktivnu i prepoznatljivu manifestaciju koja će privlačiti sve više gostiju iz Zagreba i Hrvatske, ali i  susjednih zemalja , zaključio je Blajić. Upravo će se na terasi LifeClass Termi Sv. Martin prvog dana festivala, 18. svibnja, održati noćni kulinarsko-muzički spektakl Urbanovo cooking night show, Disco Inferno Magic Band-a.

Ovaj događaj  već se prošle godine pokazao dobitnom kombinacijom na kojoj ponajbolji međimurski vinari pokazuju svoja kulinarska umijeća. Ove godine vraćamo se u 70-te, vrijeme disca, a samu manifestaciju već će tradicionalno voditi Mirko Fodor“, objasnio je voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Prvog vikenda Urbanova, od petka do nedjelje 18.-20. svibnja, centar događanja nalazi se u Štrigovi, gdje se održava jubilarni 10. Festival pušipela, koji okuplja sve međimurske vinare na jednom mjestu i predstavlja najbolja vina s međunarodnog ocjenjivanja koje prethodi samom festivalu.

Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik objasnio je kako će se ocjenjivanje održati 8. i 9. svibnja u restoranu Terbotz i uputio poziv svim vinskim hedonistima da posjete Štrigovu i na svoje oči dožive istinsku ljepotu Međimurja. „Praksa je do sada bila ocjenjivanje u kategorijama sorte pušipel i ostalih sorti, dok će se od ove godine ocjenjivati i pjenušci, koji predstavljaju jedan novi trend u proizvodnji“, rekao je Rebernik.

Posebno ponosan na organizaciju Urbanova bio je župan Međimurske županije, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Matija Posavec, istaknuvši kako ova manifestacija iz godine u godinu raste, privlači sve veći broj gostiju, te postaje istinski brend Međimurja. „Naša županija proteklih se godina pretvorila u jednu prepoznatljivu vinogradarsku i vinsku regiju, što postižemo uvođenjem noviteta i određenog standarda. Rezultati toga su rast noćenja, po čemu smo druga županija kontinentalne Hrvatske, državna i međunarodna priznanja poput europske destinacije izvrsnosti EDEN za Gornje Međimurje, medalje s Decantera – najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina, kao i mnoge druge“, naglasio je Posavec. Uz prigodno kucanje čaša s autohtonim pušipelom iz unikatne boce svi su govornici još jednom uputili poziv svim istinskim ljubiteljima dobre vinske kapljice da u drugoj polovici svibnja nikako ne propuste posjetiti Međimurje.

Danira Orešić