Basta Gourmet Bar od sada i na atraktivnoj splitskoj adresi

NOVO IN MJESTO U SPLITU DONOSI VRHUNSKO GASTRO ISKUSTVO

Izvorna napuljska receptura kao glavni sastojak svih delicija, unikatna pića s potpisom vrhunskog koktel majstora, nezaboravna druženja u opuštajućem i posebno dizajnerski osmišljenom interijeru – riječi su ovo koje najbolje opisuju gastro koncept pod imenom Basta Gourmet Bar, a koji se nakon tri uspješne sezone u Zagrebu upravo doselio i na atraktivnu splitsku adresu. Zapadna obala tako je bogatija za novo IN mjesto koje povezuje istinske napuljske specijalitete i pizze, simbol talijanske kuhinje i stila života, maštovite koktele i jedinstveni pogled na splitsku Rivu i otoke.

Kako se Basta u samo nekoliko mjeseci probila na sam vrh zagrebačke gastro scene, taj će recept slijediti i na novoj adresi. Tako će se i na splitskom meniju naći selekcija sireva Gligora, San Daniele pršut, domaće pikantne salame, zanimljive i ukusne kombinacije foccacia i bruschetta, salate ali i zanimljive napuljske pagnutttielle. Istinski ljubitelji talijanskog kultnog specijaliteta moći će uživati u pravim okusima pizze napolitane koja se priprema prema originalnoj recepturi i s izvornim talijanskim i organskim sastojcima. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, a rajčica, mozzarela, pršut, inćuni, tuna i kozice samo su neki od sastojaka koji će ih začiniti s potpisom kreativnog tima Baste. Dva najbolja hrvatska koktel majstora, Vjenceslav Madić Kishoni i mladi barmen nove generacije Dominik Bečvardi osmislili su listu koktela koji će zaokružiti ovaj uspješni koncept.

Priliku da uživaju u originalnim napuljskim pizzama i koktelima nisu propustili ni Luka Nižetić, Damir Kedžo, Giuliano i Kristina Đanić, Ivan i Tonči Huljić, Darko Bakić koji je stigao u društvu Tihane, Domenica Žuvela, Anamarija Asanović, Gianna Apostolski, splitski golman Miro Varvodić, brazilska blogerica Barbara Schneider, vaterpolisti Jadrana i Mornara te brojni drugi.

Novi se prostor Basta Gourmet Bara ističe zanimljivim dizajnom koji povezuje rustikalni i moderni stil. U prostoru prevladavaju boje, šareni dezeni te vintage detalji, a prilikom uređenja vlasnici su se vodili mišlju da stvore ugodan i opušten ambijent koji će se idealno uklopiti uz šetnicu na zapadnoj obali smještenoj tik uz more. Osim prepoznatljivog Basta okusa, Split očekuje i sličan zabavni program pa će tako petak i subota biti rezervirani za nastupe poznatih DJ-a, dok će se ostalih dana moći uživati u toplom ambijentu, jedinstvenom pogledu i romantičnoj atmosferi.

PR: XOXO