Četiri nova okusa kave NESCAFÉ Dolce Gusto

Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intesno, Essenza di Moka

Za sve ljubitelje kave iz aparata, tvrtka Nestlé obogatila je postojeći asortiman NESCAFÉ Dolce Gusto proizvoda s četiri nova okusa – Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intenso i Essenza di Moka. Nove okuse kave odlikuje savršena gustoća, intenzivan okus i svilenkasta tekstura koja će zasigurno probuditi osjetila i najzahtjevnijim nepcima.

Kratka kava NESCAFÉ Dolce Gusto Ristretto drvenaste je note i svilenkaste teksture tepunog okusa koji dugo ostaje na nepcu. Intenzivno prženo zrno NESCAFÉ Dolce Gusto Ristretto Napoli kave svojom bogatom kremom i punim okusom naprosto očarava. NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo Intenso  pržena je do tamne nijanse te je idealna za one koji u kavu vole dodati malo mlijeka. NESCAFÉ Dolce Gusto Essenza di Moka najsličnija je aroma talijanskoj kavi iz moka aparata, vrhunske gustoće s opojnom zlatnom kremom.

U Hrvatskoj, kava je jedna od omiljenih napitaka. O njezinoj popularnosti najbolje govori podatak da čak 93% Hrvata u dobi od petnaest godina pa nadalje pije kavu. U prosjeku popiju dvije šalice kave dnevno, od čega je barem jedna ona u kojoj uživaju kod kuće. Što se okusa tiče, prosječni konzument pije i do četiri različita tipa kave, stoga su novi okusi idealni za sve koji vole kombinirati više tipova omiljenog napitka. *

Espresso je napitak koji se priprema uz kipuću vodenu paru. Sadrži manje kiseline od obične kave, vrlo je guste teksture i pije se iz malih šalica (oko 40-60ml). Suprotno uvriježenom mišljenju, jedan espresso sadrži manje kofeina od “obične“ šalice kave. Ristretto je upola kraći od espressa (oko 20-30ml). Budući da se sve najfinije arome i okusi izvlače iz kave u prvih 30 sekundi rada stroja, ristretto sadrži manje kofeina i više okusa nego espresso. Lungo je nešto dulji te slabijeg intenziteta od espressa (oko 80-120ml). Specifična aroma lunga svidjet će se onima koji vole nešto gorču kavu.

NESCAFÉ Dolce Gusto prisutan je na hrvatskom tržištu već devet godina i istinske kavoljupce rado uveseljava s novim okusima vrhunske kave. Široku paletu od petnaest NESCAFÉ Dolce Gusto proizvoda upotpunit će četiri nova okusa Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intesno, Essenza di Moka.

Ljubiteljima kave jedino preostaje odlučiti se koji novi okus NESCAFÉ Dolce Gusto kave probati.

Više informacija na:

www.facebook.com/NescafeDolceGusto.hr

PR: Dialog