Coca-Cola HBC Hrvatska donosi sjajan okus proizvoda robne marke Costa Coffee

Mnogima je teško zamisliti dobar početak jutra bez jednoga od najomiljenijih napitaka na svijetu – kave. Ritual ispijanja jutarnje kave, osim što razbuđuje, mnogima služi i kao trenutak mentalne pripreme za dnevne izazove.

Kako bi vas oslobodila od svih nedoumica pri izboru kave Coca-Cola HBC Hrvatska predstavila je novu robnu marku na tržištu – Costa Coffee, kavu bogata okusa  pogodnu za svako nepce i za sve prilike.

Priča o nastanku Costa Coffee najbolje ocrtava njezinu kvalitetu. Robnu su marku Costa Coffee  1971. u Londonu osmislila braća Sergio i Bruno Costa, doseljenici iz Italije. Braća Costa iskušala su čak 112 mješavina prije nego što su se odlučili za onu dostojnu naziva Signature Blend – legendarne mješavine po kojoj su postali prepoznatljivi. Danas se manje od 5 % svih zrna kave u svijetu smatra dovoljno dobrima za Costa Coffee.

Cilj koju su si braća Costa zadali kako bi spasili svijet od osrednje kave ostvaruje se i danas. Njihova je prepoznatljiva mješavina omiljena diljem svijeta, a njihovo ustrajanje na kvaliteti i dalje se očituje u svakome gutljaju.

Sva se zrna prže polako kako bi se sačuvalo što više prirodnih ulja zbog čega kava dobiva nježniji i bogatiji okus. Cjelovita ponuda proizvoda robne marke Costa Coffee uključivat će prženu kavu u zrnu, mljevenu kavu i kavu u kapsulama. Costa Coffee pronaći će svoje mjesto u maloprodaji, kanalu za ugostiteljstvo te konzumaciju u pokretu, čime se pokriva širok raspon želja i potreba potrošača.

Mi ćemo vam predstaviti pet mješavina robne marke Costa Coffe i jačinu svake od njih, a na vama je da pronađete svoju omiljenu!

SIGNATURE BLEND – legendarna mješavina savršeno nježna  okusa

Srednje pržena kava osmi je stupanj na ljestvici intenziteta, a braća su je Costa proizvela tek iz 112. pokušaja. Zahvaljujući savršenoj ravnoteži nježnih zrna Arabice i snažnih zrna Robuste ta je polako pržena kava iznimno nježna i orašasta okusa.

SIGNATURE BLEND DARK – odvažna i intenzivna mješavina

Tamno pržena kava deseti je stupanj na ljestvici intenziteta, što je čini prepoznatljivom i obogaćenom dodatnom snagom. Zahvaljujući tamnomu prženju kava je intenzivnija, tako da ćete pri ispijanju osjetiti blagu aromu karamele. Savršeno se slaže s mlijekom,  no kako biste u potpunosti uživali u predivnome okusu prženih oraščića i bogate čokolade, najbolje ju je piti kao crnu kavu.

BRIGHT BLEND – opuštena mješavina

Srednje pržena kava šesti je stupanj na ljestvici intenziteta i proizvedena je od 100 %-tnih južnoameričkih zrna Arabice. Ta se mješavina odlikuje zavodljivom slatkoćom koja će otvoriti vaša osjetila. Bogat okus čokolade upotpunjen je kiselkastim notama agruma i natruhama slatke karamele. Upravo zato se ta mješavina može pohvaliti vedrinom, a zahvaljujući srednjemu intenzitetu najpogodnija je za opuštanje od svih u ponudi robne marke Costa Coffee jer tko još ne uživa u kombinaciji kave i čokolade?

COLOMBIAN SINGLE ORIGIN – egzotična mješavina

Srednje pržena kava, sedmoga stupnja na ljestvici intenziteta, kava je glasovitih kolumbijskih planinskih podnožja okupanih suncem. Zahvaljujući stručno prženim zrnima jedinstvenoga zemljopisnog podrijetla, ta se kava odlikuje bogatim okusom koji podsjeća na karamelu. Puna je okusa, a uravnotežena daškom pikantne svježine. Ako tražite nešto malo drukčije, ta je kava stvorena za vas!

DECAF BLEND – beskofeinska kava bez kompromisa kad je riječ o okusu

Tamno pržena kava,  osmoga stupnja na ljestvici intenziteta, spektakularna je beskofeinska kava. Nježno je pržena i zbog toga je zadržala svoja svojstva, tako da možete uživati u nježnu okusu koji podsjeća na čajne kolačiće bez intenziteta kofeina. Sjajna kava za svako doba dana, a dodatan je bonus okus čajnoga kolačića, bez unosa kalorija.

„Bolje započnite s Costom“ i otkrijte što se događa kad dan započnemo zaista sjajnom kavom.

O robnoj marki Costa Coffee

Costa Coffee, koju su 1971. u Londonu osnovala braća Sergio i Bruno Costa, doseljenici iz Italije, sad posluje na 31 tržištu s više od 2700 kafića u Ujedinjenome Kraljevstvu i Irskoj te još više od 1200 kafića diljem svijeta. Najbrže je rastući lanac kafića u Ujedinjenome Kraljevstvu i Irskoj, a prema izboru potrošača tih država (2010. – 2019.) tvrtka je dobila nagradu za najbolji lanac kafića neke robne marke u njima. Costa Coffee brine se o kvaliteti i održivosti svojega proizvoda. Braća Costa iskušala su 112 mješavina prije nego što su se odlučila za onu dostojnu toga da postane Signature Blend, mješavina po kojoj su postali prepoznatljivi. Danas se manje od 5 % svih zrna kave u svijetu smatra dovoljno dobrima za Costu Coffee, a sva zrna kave koja upotrebljava Costa Coffee imaju potvrdu organizacije Rainforest Alliance. Costa Coffee usto poštuje stroge standarde kojima se štite biljni i životinjski svijet, prirodna staništa, radnička prava te mjesne zajednice.

Komunikacijski ured