Novi Oatmeal Stout – pivo čiji okus podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu

Upoznajte tamnu stranu zobenih pahuljica

Nakon lansiranja novog pakiranja Vukovarskog piva i osvojenog prestižnog priznanja WORLD’S Best Pale Golden Ale za Grif Pale Ale, iz K Pivovare stiže još dobrih vijesti. Pivovara je, naime, lansirala novi Grif Oatmeal Stout i njime dodatno obogatila svoj pivarski portfelj. Radi se, kažu stručnjaci, o vrlo pitkom i osvježavajućem pivu koje će oduševiti pivoljupce. Okus novog piva podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu.

„Naš je Stout crno pivo gornjeg vrenja oplemenjeno dodatkom zobenih pahuljica koje ovome stoutu daju bogatstvo i punoću okusa. Ono što ga čini istinski posebnim jest da djeluje glatko i kremasto. Dominiraju arome prženih sladova i prženog ječma koje asociraju na kavu, čokoladu i karamelu“, istaknuo je Mirko Banić Ištuk, majstor pivar.

U K Pivovari su orijentirani prema tome da pokažu svo svoje znanje i kreativnost u kuhanju piva. Da je ovaj Grif upravo rezultat znanja i iskustva te timskog rada svih kolega uključenih u proces, istaknuo je Dominik Palčić, menadžer za izvrsnost kupaca i potrošača K Pivovari: „Iako se ova godina pokazala prilično izazovnom, mi smo ju odlučili maksimalno iskoristiti. Zasukali smo rukave, naporno radili, prilagodili se novim okolnostima i uvjetima rada, pripremili i lansirali nove proizvode te zabilježili dobre rezultate. Još smo jednom pokazali da imamo grif za dobro pivo“.

Upravo je nova poruka ‘Imam grif’ osvanula na zidu zgrade na okretištu Črnomerec u Zagrebu. Street art umjetnik Boris Bare izradio je novi atraktivan mural i tako ponovno obradovao Zagrepčane. U fokusu je ovaj put kovački zanat za koji je potrebna posebna vještina. Uostalom, pivo Grif nosi ime po starozagrebačkom nazivu za vještinu ili sposobnost, a ovaj novi mural povezuje poznato pivo s tradicionalnim zanatima. Prvi mural u kojem je Bare povezao Grif s tradicionalnim zanatima osvanuo je prije godinu dana na Savskoj ulici u Zagrebu. Bio je to urar. Oatmeal Stout je idealne gorčine i sadrži šest posto alkohola, a može se pronaći u mnogim ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske te u INTERSPAR, Konzum, Kaufland, Plodine, Tommy i Vrutak trgovinama. Više informacija dostupno je na https://www.kpivovari.hr/grif-beer/oatmeal-stout/#.

404