Podravka i Slavonka – tajna najboljeg ajvara

Originalne sorte paprike u Podravkinom ajvaru

Svi oni koji vole ajvar reći će da je Podravkin po nečemu ipak drugačiji i poseban. Tajna svakog dobrog ajvara je u sorti i kvaliteti paprike, a Podravkine originalne sorte Podravka i Slavonka stvorene su za savršen ajvar.

Sjeme povrća vrhunske kvalitete mnogi bi sačuvali samo za sebe, ne otkrivajući tajnu uspjeha. Podravka ono najbolje što ima rado dijeli sa svojim potrošačima. Tako su pripremljene sjemenke vlastitih sorti koje su se kroz nagradni natječaj na Coolinarika.com dijelile potrošačima kako bi svatko mogao sudjelovati u procesu uzgoja i iz prve ruke vidjeti na koji način paprike postaju savršeni ajvar.

U čemu je tajna Podravke i Slavonke?

S ciljem osiguranja potpune sljedivosti u proizvodnji, prije desetak godina Podravkini stručnjaci Razvoja poljoprivrede razvili su dvije sorte paprike namijenjene preradi u ajvar, Podravku i Slavonku.

Ove dvije sorte jedine su originalne hrvatske sorte paprika, ujedno jedine hrvatske sorte povrća s međunarodnim DUS (Distinctness, Uniformity, Stability) certifikatom upisane u Zajednički katalog sorti Europske unije. Upravo one Podravkin ajvar čine jedinstvenim proizvodom.

Sorte crvene rog paprike Podravka i Slavonka namijenjene su prvenstveno za pripremu ukusnog ajvara, ali se njihovi plodovi mogu kao očišćene polovice ili rezanci uspješno ukiseliti i za zimnicu.

Podravka Ajvar – bogatstvo povrća i 100% okusa

Kvaliteta Podravka Ajvara naširoko je prepoznata i nagrađivana. Uz bogatstvo povrća, bez glutena, bez konzervansa te umjetnih boja i aroma, nudi 100% okusa, a pogodan je i za vegane te vegetarijance. Za fin i uravnotežen okus i nutritivna svojstva Podravka ajvara, zaslužno je genetsko nasljeđe, blaga klima i plodna zemlja iz koje rastu. Kako bi se ta dobra svojstva očuvala u ajvaru, važno je da paprike stignu u tvornicu što svježije. Naše paprike prerade se u roku od tri sata od zaprimanja i zato je Podravka ajvar bogat prirodnim nutrijentima te jedinstvene arome i okusa.

PR: Podravka