Ottošestvije: Kolumna Otta Barića 1/18 ( Christian Cabalier )

Christian Cabalier je sjajan chef, prije par godina je vodio tada najbolji restoran u Hrvatskoj, zagrebački Bistro Apetit na Cmroku. Postavio je standarde od kojih neki još uvijek nisu dostignuti na zagrebačkoj gastro sceni i onda iz osobnih razloga promijenio okolinu….

Njegov restoran se zove vrlo znakovito”Kochwerkstatt”-kuharska radionica i nalazi se na placu u Klagenfurtu. Mjesto je poprilično logično jer chef tog kalibra uvijek traži blizinu svježih namirnica a dobra lokacija ujedno i pospješuje protok dovoljne količine mušterija za takav koncept.

Mi smo odlučili spojiti korisno sa ugodnim i napraviti malu pauzu za ručak na pola puta do skijališta i moram reći da nismo pogriješili….

Christian u minijaturnoj kuhinji sprema fenomenalnu hranu, nama je ponudio jedan od svojih klasika, beef tartare i divan carpaccio od brancina

Juha od čičoke i gusja jetra, klasična visoka kuhinja, vrlo elaborirano i majstorski skuhano jelo.

Pohani šaran ( bio je petak…) i jedno sjajno začinjeno pile.

Za kraj jedan fenomenalni knedl u najboljoj austrijskoj tradiciji i divan mladi sir sa tartufima.

Uza sve to ponudili su nam sjajno vino, Meneghetti bijelo 2015 iz duplog magnuma, senzacionalno, a cijenovno puno bolje nego u Zagrebu.

Nekada se u Klagenfurt išlo radi Hypo banke no danas je kratki stopover za ručak ili večeru kod Christiana bolji razlog uz pravodobnu rezervaciju jer nisu ni Austrijanci bedasti….

 

Tekst i fotografije: Otto Barić