Ottošestvije: Kolumna Otta Barića 30 ( out of the blue )

Sredina ljeta je prošla davno, nekako me uhvatila fjaka i mislio sam ovaj tjedan ne napisati kolumnu, no ipak se desio jedan ručak koji definitivno zaslužuje osvrt!

Već sam nekoliko puta u raznim tekstovima spominjao vinariju Saints Hills, kako u arhitektonskom i enološkom tako i u gastronomskom smislu, no gotovo je nevjerojatno koliko sjajno kuharska ekipa oko Ante Bašića konstantno pomiče granice.

Ovotjedni ručak je upao pomalo slučajno, upoznli smo naime krasne ljude iz Španjolske pa sam odlučio podijeliti sa njima vrhunsko zadovoljstvo vine tastinga popračenog ozbiljnim ručkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdrav iz kuhinje, genijalan!

Malo paštete od kunića na hrskavom tijestu i pržene loptice od kozica, uz to se poslužuje Mala, malvazija i chardonay iz istarskih vinograda sa laganim notama hrasta, za mene veliko vino iz sjajne berbe 2015.


Tarar od tune, malo ikre od pastrve, hrskavac od sipe…..

uz to Nevina, iste sorte kao Mala no malo više drva, berba 2013, sjajan match.


crni rizot sa koločićem od ribe i komadićem gusje jetre, hrabro i prefino, uz ovo jelo ide St Heels, rosé sa Dingača, no ova sezona je iscrpila zalihe pa smo već sredinom ljeta morali krenuti sa Sv. Rokom, plavcem sa Komarne koji se je medjutim jednako dobro sljubio sa ovim moćnim jelom.


Brodet od zubaca i brbavica, klasično jelo, ukusno no možda najmanje atraktivno u slijedu toga dana.


Glavno jelo uz koje je poslužen dingač berbe 2013, savršene konzistencije, divnog teka i vizualno dojmljivo, kunić u jusu od dingača….


Desert je vrhunski zaključio odličan ručak a popraćen je prošekom koji na žalost nije u prodaji već se služi samo u vinariji.

Za sam kraj nekoliko komadića paškog sira sa smokvom i dunjom….

Kad malo bolje razmislim zapravo bi bila šteta da ovo nisam podijelio sa vama, uz preporuku da nikako ne zaobidjete ovo predivno mjesto ako vas put nanese na Pelješac.

 

Tekst i fotografije: Otto Barić