Ottošestvije: Kolumna Otta Barića 8/18 (The rise of mixologie)

Taman sam se spremio napisati lijepu recenziju o nedjeljnom ručku, to jest o mjestu u kojem smo ugodno ručali ovu nedjelju kada mi je uletio poziv od Morane Petričević…

Morana je brand manager tvrtke Akrobat i bavi se finim pićima, a današnja pozivnica je bila za prezentaciju nekoliko doista finih pića.

Ideja je sjajna i u potpunosti u trendu rastućeg hedonizma, spariti finu hranu i fantastične koktele. Mjesto radnje restoran Time a akteri su domicilna ekipa i gosti iz Españe.

Voda iz arteških bunara La Rioje i ekipa

prvi slijed, tuna, jabuka i tekuća riža i kongenijalni koktel na bazi od cachace, vrećice u kojima je serviran su apsolutni must za ovo ljeto, senzacionalno.

iz kuhinje je stigla mlada paška janjetina, savršeno pečeni komadi sa malo salatice i pirea. Prefino jelo kombinirano sa koktelom na bazi gina Mare i likera od luka sa malo maslinovog ulja, vrlo hrabra kombinacija koja je tek u sljubljivanju dostigla tražene nijanse.

Desert se je pokazao kao vrhunac večeri, Robert Hromalić je ponudio divan citrični creme brulee sa kumquatom i medom a pomalo rekonstruirani klasični “side car” je stavio točkicu na i, eksplozija okusa i mirisa u savršenom balansu.

Tonic sa malo cold brew kave zaokružio je doživljaj i olakšao nam pokret jer je jedina mana ovakvog sjajnog sparivanja ipak poprilična količina alkohola koju nose kokteli pa rastanak pada teško….

 

Tekst i fotografije: Otto Barić