Baška – za odmor iz snova

Iako je naša cijela obala predivna, ima predjela koja će zaista ispuniti sve vaše, pa i najskrivenije želje  što se tiču idealnog ljetovanja. Jedno od takvih mjesta, oaza ljepote, mira, čistog mora, skrivenih uvala je Baška.

U Hrvatskoj, zemlji bogate turističke prošlosti, smještenoj u jugoistočnom dijelu Europe, koja graniči, među ostalim, s Italijom, Slovenijom i Mađarskom, u Kvarnerskom zaljevu nalazi se otok Krk, najveći jadranski otok, površine 410 km2. Na jugoistočnom dijelu njegove obale, u prostranoj Bašćanskoj dolini, smjestio se živopisni gradić Baška, najpoznatije turističko odredište otoka Krka.

Samo nekoliko sati vožnje udaljena od gradskih središta europskih metropola, s iznimnom arhitekturom, prirodnim

ljepotama, kulturnim, turističkim, zabavnim i sportskim sadržajima, Baška je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija hrvatskog Jadrana te drugo po veličini mjesto otoka Krka koji je krčkim mostom i aerodromom povezan s kopnom.

U ovom krunskom biseru hrvatskog Jadrana smješteni su turistički objekti Hotela Baška. Oni turistima pružaju kvalitetan smještaj, brojne sadržaje za opuštanje i odmor koji svakom posjetitelju ostaje u nezaboravnom sjećanju.

Tvrtka Hoteli Baška postoji od 1949., a pod današnjim imenom posluje od 1994. godine kao dioničko društvo mješovitog vlasništva. Nije slučajno što se ta tvrtka koja nudi raznovrsne modalitete smještaja i usluga razvila upravo ovdje. Počeci organiziranog turizma u Baški sežu još u 1904. godinu, kada je osnovano Društvo za uljepšavanje mjesta, a već 1906. otvoren je prvi hotel – Hotel Zvonimir. Taj gradić  ugodne

klime, s više od 250 sunčanih dana u godini, prekrasnih plaža i kristalno čistog mora domaći i strani turisti rado posjećuju u svako doba godine.

U vlasništvu tvrtke Hoteli Baška nalaze se: Atrium Residence Baška, Hotel Zvonimir, Villa Adria, Hotel Corinthia-Baška, Ville Corinthia-Baška, Wellness Baška, Kongresni centar, Kamp Zablaće i Naturistički kamp Bunculuka.

Moderno opremljene, klimatizirane sobe i apartmani Hotela Corinthia-Baška, Hotela Zvonimir te Atrium Residencea Baška, vrhunska udobnost i praktičnost apartmana Ville Adria i

Villa Corinthia-Baška savršenih za obiteljski odmor, izravan dodir s ljepotama prirode koji pružaju Kamp Zablaće i Naturistički kamp Bunculuka, užitak mirisnog opuštanja

u Wellnessu Baška, zadovoljstvo koje pruža uspješno obavljen poslovni sastanak u ugodnom okruženju Kongresnog centra… to su razlozi zbog kojih se naši zadovoljni gosti uvijek vraćaju u Bašku.

MISIJA

Okruženi prirodnom ljepotom Mediterana, kvalitetom usluge i bogatstvom ponude želimo nadmašiti vaša očekivanja, koristeći pritom resurse na održiv način, za sigurnost generacija koje dolaze. Tradicija je dokaz naše uspješnosti!

VIZIJA

Stručnim osobljem, kvalitetom i tradicijom želimo stvoriti prepoznatljive brandove, biti prvi izbor gostima koji dolaze na Kvarner i postati najuspješnija turistička tvrtka u Hrvatskoj.

GASTRONOMIJA

Gosti Hotela Baška svakodnevno mogu uživati u zdravoj mediteranskoj kuhinji i lokalnim specijalitetima.

Krčka janjetina priznati je hrvatski proizvod zbog specifične ishrane tijekom uzgoja na poljima s aromatičnim i začinskim biljem. Iz istog je razloga i krčki sir osebujnog okusa.

Na jelovnicima je i neizostavni pršut s maslinama krčkih maslinika i domaćom pogačom.

Mediteranska jela i plodovi mora – kvarnerski škampi i riba – priznati su po svojoj prehrambenoj vrijednosti i kvaliteti okusa, a tradicionalna jela kao što su šurlice s gulašom od janjetine, brudet s palentom, domaće lazanje sa slanom ribom, kozlić na

padelu s blitvom i bobom gostima dodatno približavaju kraj u kojem borave i njegovu tradiciju.

Kulinarska dostignuća naših kuhara ostaju u trajnom sjećanju onima koji cijene vrhunsku uslugu u posebnom ambijentu i atmosferi Restorana Jelena Hotela Zvonimir, Restorana Ulika, Restorana Kadulja i Bistroa Funtana Hotela Corinthia-Baška te Atrium Cafea Atrium Residencea Baška.

AKTIVNI ODMOR

Gostima aktivnijeg duha nudi se mogućnost opuštanja uz iznimnu sportsko-rekreacijsku ponudu na otvorenom (tenis, košarka, odbojka, vožnja biciklom ili pješačenje obilježenim turističkim stazama) ili bazenima i fitnessu.

Posebnu atrakciju u Baški i jedinstven doživljaj morskog svijeta i podmorja hrvatskog Jadrana pruža Akvarij Baška. Više od 100 vrsta riba i 400 vrsta školjki i puževa smješteno je na 200 m2 prostora, što zbirku školjki i puževa čini jednom od najvećih

u Hrvatskoj.

POVIJEST I KULTURA

Bogata povijesno-kulturna baština i zanimljiva priroda te mnogobrojne šetnice i biciklističke staze nude svakom gostu širok izbor programa i izvan glavne turističke sezone.

Mjestu Baška s ponosom pridajemo epitet kolijevke hrvatske pismenosti. Naime, upravo je ovdje nastao spomenik koji svjedoči o drevnim počecima hrvatskoga jezika i kulture, slavna Bašćanska ploča, kameni glagoljični napis iz 11. stoljeća.

Bašćani svoju povijest i kulturu slave i danas te na taj način zahvaljuju glagoljašima na ostavštini nečeg tako vrijednog kao što je tisuću godina staro pismo. Jednostavno tražite sinjale (znakove) i ovu prekrasnu dolinu upoznajte slijedeći Bašćansku

stazu glagoljice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.