Dubai

 

Zamislite izlazak iz zračne luke uz topli pustinjski vjetar koji će vas ugodno hladiti tijekom cijelog boravka. Vozeći se prvi puta po Dubaiju osjetila sam kao da se nalazim usred snimanja nove epizode neke SF serije. Široke auto ceste, visoki neboderi čiji se vrhovi gube u ranojutarnjoj izmaglici, stanice metroa koje podjećaju na čahure svilaca, a dio su jednog od najmodernijih svjetskih željezničkih sustava, novi Svijet od pijeska i Palma s prekrasnim vilama i bajkovitim hotelom Atlantis na samom vrhu, pješćanim sprudovima i tirkiznim morem, vodeni parkovi, vrhunski hoteli, pustinjski safari i stara jezgra u Deiri – sve te raznolikosti čine Dubai zanimljivim svakom posjetitelju.

 

U zadnje vrijeme posebno se razvio predio uz Jumeirah plažu koji se naziva „The Walk“ uz koji su se izgradili hoteli, restorani i dućani i omiljeno je mjesto za večernju šetnju domaćina i turista. Uz šetnjicu se nalazi i Jumeirah plaža duž koje se možete slobodno šetati, kupati i sunčati, a upravo pogled na novoizgrađene hotele u arapskom stilu i visoke nebodere sa stanovima ispred koji se šeću deve po pješćanoj plaži uz kupače i tirkizno more djeluje kao kulisa u filmskom studiu.

 

Nakon cjelodnevnog boravka na suncu, u modernim klimatiziranim shopping centrima ili u razgledu starog dijela grada Deire, možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, od arapskih, japanskih, talijanskih, francuskih i internacionalnih specijaliteta. Ponuda restorana je zaista velika, a najbolji restorani smjestili su se u poznatim hotelima kao što su Nobu ili Ossiano u Atlantisu ili Euzone i Celebrities u One&Only Royal Mirage hotelu. Čak je i Pierre Gagnier otvorio restoran u hotelu Intercontinental pod nazivom Reflets par Pierre Gagnier. Zahvaljujući vrhunskim specijalitetima u ugodnom ambijentu ovaj restoran je na samom vrhu restorana koje morate posjetiti u Dubaiju.

 

Ako želite na nekoliko sati pobjeći u osamu upustite se u pravu avanturu i krenite u poslijepodnevnu vožnju džipovima po pustnji, a u smiraj dana uživajte u zabavi uz ples i lokalnim specijalitetima u srcu pustinje.

 

Iskoristite posebne pogodnosti koje pružaju hoteli u listopadu i studenom i nastavite uživati u toplim ljetnim danima s pojavom prvih kiša u Hrvatskoj. Za obitelji s djecom posebne pogodnosti pružaju se i tijekom zimskih praznika, pa ako ste ljubitelj toplijih krajeva po zimi Dubai vas neće razočarati.


IMG_4608

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.