
Konzumacija ribe barem 2 x tjedno premisa je balansirane prehrane.
U sklopu Ledove kampanje ‘2x tjedno’ Ledo, osim što potiče stvaranje nove navike, predlaže i novi pogled na pripremu tradicionalnih namirnica. Bakalar na bijelo ili bakalar na crveno već su dobro poznati specijaliteti koji se tradicionalno pripremaju za Veliki petak. Ove godine koristeći Ledo svježe smrznuti bakalar pripremite nešto potpuno novo i ukusno što će oduševiti vaše najdraže.
Ledo bakalar će vam olakšati i smanjiti vrijeme pripreme jer je očišćen, filetiran i odmah spreman za pripremu ukusnog jela.
Sastojci za 4 osobe:
80 dag Ledo svježe smrznutog bakalara
30 dag mišancije (mješavina samoniklog bilja)*
30 dag Ledo svježe smrznute brokule
30 dag krumpira
20 dag mini rajčica
maslinovo ulje
češnjak
sol
papar
Priprema:
Bakalar posoliti i lagano peći na maslinovom ulju.
Skuhati krumpir, a mišanciju kratko blanširati.
Kuhati brokulu na pari 5 minuta.
Na maslinovom ulju popržiti listiće rezanog češnjaka, dodati mišanciju, krumpir i brokulu te sve skupa izmiješati i začiniti.
Mini rajčicu sotirati na maslinovom ulju 2-3 minute.
Bakalar poslužiti na mišanciji uz par kapi maslinovog ulja i šalši od mini rajčice.
Ledo smrznuta riba je dostupna tijekom cijele godine, unaprijed očišćena i filetirana, svježe smrznuta što joj omogućava da zadrži sve hranjive vrijednosti, dolazi iz divljeg ulova te se može pripremiti brzo i jednostavno.
*mišancija je mješavina samoniklog bilja, može se pripremiti sirova kao salata, ali i kuhana kao samostalni prilog ili u juhama i varivima.