Breskve sa žara s mascarpone kremom od timijana i meda ( recept )

24 Kitchen: Kuharska uzbuđenja s Nicom Reynoldsom

Vrijeme pripreme 10 minuta

Sastojci

5 prepolovljenih breskvi očišćenih od koštica

250 g mascarponea

Korica 1 limete

1 žlica meda

2 grančice timijana

½ žličice ekstrakta vanilije

2-3 zdrobljena keksa od đumbira

Bijela čokolada, naribana

Postupak:

Pecite breskve na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju i lijepo se zapeku (otprilike 6-7 minuta). U zdjeli za miješanje umutite Mascarpone s listićima timijana, ekstraktom vanilije, koricom limete i medom. Bademe prepecite na tavi te ih grubo nasjeckajte. Pečene breskve narežite na kriške i naslagajte ih na kremu od mascarponea. Prilikom serviranja, po breskvama pospite bademe, naribajte bijele čokolade i izmrvite kekse.

PR