Brza salata od quinoe

Imajući na umu potrebe organizma tijekom ljetnih mjeseci Ekozona je pripremila recepte za ljetne salate koje se spravljaju brzo, a tijelo opskrbljuju energijom i hranjivim tvarima.

CC8_07VEGBrza salata od quinoe

  • 1 šalica quinoe
  • 2,5 šalice vode
  • sol
  • 2 žlice jabučni ocat
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 220 g nasjeckanog dimljenog tofua*
  • 300 g ekološkog kukuruza u zrnu
  • 1 šalica nasjeckanih chery rajčica
  • 1 šalica nasjeckanog krastavca
  • 1/2 šalice svježeg peršina
  • desetak listova bosiljka

Postupak:

U vodu potopiti  quinou, zagrijati na umjerenoj vatri i pustiti da proključa. Tek tada posoliti prostohvatom soli, smanjiti vatru na najmanji plamen i kuhati oko 15-20 minuta, dok quinoa ne upije svu vodu.

Usitnite dimljeni tofu, chery rajčice i krastavce, dodajte kukuruz i ohlađenu quinou. Salatu prelijte preljevom od maslinovog ulja, češnjaka i jabučnog octa kojeg ste prethodno izmiksali u blenderu. Ako je potrebno dodatno posolite , dobro promiješajte i poslužite posipano nasjeckanim bosiljkom i peršinom.

*umjesto dimljenog tofua možete koristiti i dimljeni sir ili omiljeno pikantno suho meso

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.