Hrskava piletina s umakom od limuna

Sastojci za 6 osoba:

4                      pileća fileta

100 g               škrobnog brašna

100 ml             limunovog soka

40 g                 smeđeg šećera

30 ml               suhog sherrya

30 ml               sojinog umaka

200 ml             kokošje juhe

2                      mlada luka

ulje

 

Priprema:

Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće. U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo. U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo. Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute. Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri. Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.