Imajući na umu potrebe organizma tijekom ljetnih mjeseci Ekozona je pripremila recepte za ljetne salate koje se spravljaju brzo, a tijelo opskrbljuju energijom i hranjivim tvarima.
- 2 šalice kus-kusa Ekozona
- 2 šalice vode
- 2 manje tikvice
- 1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha Ekozona
- 2 manja krastavca
- 4 listića svježeg bosiljka
Umak
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žličice senfa
- 1 mali režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice prženih sjemenki suncokreta
- 8 žlica vode
Postupak:
Zagrijte vodu s prstohvatom soli.
Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece.
Prokuhajte ih u vodi 3-4 minute i ostavite da se hlade.
Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice. Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.
Be the first to comment