Kus-kus salata

Imajući na umu potrebe organizma tijekom ljetnih mjeseci Ekozona je pripremila recepte za ljetne salate koje se spravljaju brzo, a tijelo opskrbljuju energijom i hranjivim tvarima.

Kus Kus salata2 (Kopiraj)Kus-kus salata

  • 2 šalice kus-kusa Ekozona
  • 2 šalice vode
  • 2 manje tikvice
  • 1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha Ekozona
  • 2 manja krastavca
  • 4 listića svježeg bosiljka

Umak

  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žličice senfa
  • 1 mali režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice prženih sjemenki suncokreta
  • 8 žlica vode

Postupak:

Zagrijte vodu s prstohvatom soli.

Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece.

Prokuhajte ih u vodi 3-4 minute i ostavite da se hlade.

Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice. Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.