
RECEPT
Sastojci:
1 komad (oko 1,5 kg) svježe pancete (carsko meso s kožom)
1 kg krumpira,
sol, papar
2-3 žlice senfa
sjemenke koromača,
blaga crvena paprika
ulje za pečenje
3 glavice luka narezane na četvrtine,
1 srednja tikvica
1-2 veće mrkve
4-5 režnjeva češnjaka
200 ml poluslatkog vina/ npr.traminca/
1 velika žlica brašna
30 g maslaca
pileći ili povrtni temeljac, može i voda
Priprema:
Meso našpikati režnjevima češnjaka, dobro začiniti mješavinom začina i premazati senfom. Zarolati i ostaviti preko noći. Meso izvaditi bar pola sata iz hladnjaka prije pečenja i staviti peći na 250 stupnjeva 15 tak minuta. Nakon toga podliti sa vodom i peći još 2,5 sata na 150 stupnjeva uz povremeno podlijevanje. Pred kraj pojačati temperaturu da se kožica zapeče. Meso izvaditi a umak preliti u posudu. Odmastite ga i na toj masti ispecite krumpire i povrće po želji. U umak koji je preostao dodajte malo vina, pričekajte da alkohol ispari i dolijte povrtni temeljac. Malu kockicu maslaca “zamjesite”sa žlicom brašna i dodajte u umak i pustite da se sve poveže još 10 tak min uz mješanje. Dotjerajte umak s soli, paprom, vegetom. Meso narežite i poslažite na krumpire i povrće i zalijte dobivenim umakom.
Video
#pecenje #rolanapanceta #porketta #peka #svinjetina
Milica Šundov Šupe